Anglie – Francie 1:2. Giroud vystřelil semifinále, Kane druhou penaltu neproměnil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Anglie – Francie 1:2. Giroud vystřelil semifinále, Kane druhou penaltu neproměnil
Aktualizováno
Anglie – Francie 1:2. Giroud vystřelil finále, Kane druhou penaltu neproměnil
Anglie – Francie 1:2. Giroud vystřelil finále, Kane druhou penaltu neproměnilOpta by Stats Perform / AFP
Úřadující šampioni z Francie ve čtvrtfinále mistrovství světa porazili v ostře sledovaném duelu Anglii 2:1. Obhájce trofeje nejprve poslal do vedení Aurélien Tchouaméni (22), ve druhém poločase však zavinil penaltu, s níž si poradil Harry Kane (29). Les Bleus to ovšem příliš mrzet nemuselo, jelikož o jejich postupu nakonec rozhodl v 78. minutě Olivier Giroud (36). Anglický kapitán totiž v 84. minutě nevyužil možnost srovnat z dalšího pokutového kopu, když trestuhodně přestřelil.

Oba trenéři poslali na trávník totožné základní jedenáctky jako v osmifinále, a proto se mohlo zdát, že se týmy nemají navzájem čím zaskočit. Přesto si Francouzi připravili pro soupeře moment překvapení, když krátce po čtvrthodině hry napřáhl z uctivé vzdálenosti netradiční střelec Tchouaméni a druhým gólem v reprezentačním dresu poslal obhájce titulu do vedení.

Sestřih utkání Anglie - Francie 1:2.
Livesport CZ

Bleskovou odpověď si mohl připravit Kane, který se hned dvakrát prosmýkl až do vápna. Poprvé mu však vystavil stopku Hugo Lloris a při následné akci na hraně penaltového faulu zase Dayot Upamecano. Po zbytek první půle byl již gólman Lloris při svém rekordním 143. startu v národním týmu bez práce.

Utkání Anglie – Francie 1:2

To se ovšem nedalo tvrdit o začátku druhého dějství. Hned minutu po návratu z kabin jej prověřil tvrdou ranou historicky nejmladší anglický hráč, který nastoupil do čtvrtfinále mistrovství světa, Jude Bellingham. Z hrdiny v psance se následně proměnil Tchouaméni, jenž ve vápně sejmul Bukaya Saku a nejvytěžovanější sudí turnaje Wilton Sampaio odpískal penaltu. K té se postavil Kane a tvrdou ranou ji neomylně přetavil ve vyrovnávací gól.

V 70. minutě mohl Albion přiblížit postupu Harry Maguire, který opanoval vzdušný prostor a balon po jeho hlavičce olízl tyč. Neproměněná šance jej mrzela o to víc, když si o osm minut později srazil hlavičku Girouda do vlastní sítě. Strhující podívaná pokračovala dál, jelikož vzápětí Theo Hernández ve vápně nesmyslným faulem sejmul Masona Mounta. Také podruhé penaltu zahrával Kane, jenže tentokrát balon napálil vysoko nad branku.

Statistiky utkání Anglie - Francie 1:2.
Statistiky utkání Anglie - Francie 1:2.Opta by Stats Perform

Velkou evropskou bitvu tedy ovládli Francouzi, kteří tak nadále živí naději na obhajobu titulu. Jejich semifinálovým soupeřem budou 14. prosince fotbalisté Maroka.

Livesport hráč utkání: Olivier Giroud (Francie)