Argentina – Saúdská Arábie 1:2. První velký šok na MS, rozhodl krásný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Argentina – Saúdská Arábie 1:2. První velký šok na MS, rozhodl krásný gól
Aktualizováno
Argentina – Saúdská Arábie 1:2. První velký šok na MS, rozhodl krásný gól
Argentina – Saúdská Arábie 1:2. První velký šok na MS, rozhodl krásný gól
StatsPerform, AFP
Úvodní utkání skupiny C světového šampionátu přineslo šokující výsledek v podobě výhry Saúdské Arábie 2:1 nad Argentinou. Úřadující mistři Jižní Ameriky šli během prvního dějství do vedení zásluhou penalty Lionela Messiho a následně jim cestu za dalšími brankami zhatilo pravidlo o ofsajdu. Krátce po změně stran navíc outsider dvěma góly vývoj duelu senzačně otočil a vybojoval historicky čtvrtou výhru na této vrcholné akci. Jeden z favoritů šampionátu tak padl po dlouhých 36 duelech bez porážky.

Bílomodří zahrozili hned po minutě hry. Na hranici pokutového území se ke střele dostal Messi, jeho přízemní střelu k levé tyči ale Mohammed Al Owais vyrazil. Po rohovém kopu přidržel ve vápně saúdský obránce Leandra Paredese a rozhodčí po zhlédnutí videa nařídil diskutabilní pokutový kop. Messi si počkal na pohyb brankáře a penaltu zkušeně proměnil. Postupně se trochu osmělili také Saúdové, žádné z jejich ofenzivních snažení však argentinské obraně příliš starostí nenadělalo. Následně Argentinci sice několikrát dostali míč do sítě, žádná z tref však nemohla platit kvůli ofsajdu, pouze počínání Lautara Martíneze zneplatnil až VAR.

Druhý poločas začal pro tým z Arabského poloostrova fantasticky. Saleh Al Shehri prošel kolem nedůrazného Cristiana Romera a ve vápně zakončil přesně na vzdálenější tyč. V Losailu se děly velké věci i nadále. Salem Al Dawsari se krásně uvolnil na hranici vápna a ranou do pravého horního rohu nečekaně otočil duel ve prospěch Saúdů. Argentinci následně sice přidali, ovšem v laufu hrající zelení bránili dobře.

Statistiky zápasu Argentina - Saúdská Arábie
StatsPerform

Velkou příležitost měl Nicolás Tagliafico, na soupeřova gólmana ale zblízka nevyzrál. Stejně dopadly i další pokusy velkého favorita, jehož hra byla v posledních minutách nervózní. Následně ještě saúdský brankář trefil ve výskoku velmi tvrdě kolenem do hlavy spoluhráče Yassera Al Shahraniho, po jehož dlouhém ošetřování již Argentina skóre upravit nedokázala.

Saúdská Arábie se tak už v prvním kole základních skupin postarala o jedno z největších překvapení celého turnaje a ukončila soupeřovu dlouhou sérii neporazitelnosti. 

Livesport hráč utkání: Mohammed Al Owais (Saúdská Arábie)

Detail zápasu Argentina – Saúdská Arábie

Sestřih zápasu Argentina - Saúdská Arábie
Livesport