Brazílie – Srbsko 2:0. Richarlison načal soka dorážkou, pak vystřihl nádheru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Brazílie – Srbsko 2:0. Richarlison načal soka dorážkou, pak vystřihl nádheru
Aktualizováno
Druhý gól Richarlisona bude bezpochyby aspirovat na nejkrásnější trefu turnaje.
Druhý gól Richarlisona bude bezpochyby aspirovat na nejkrásnější trefu turnaje.AFP
Až v posledním zápase úvodního kola skupinové fáze mistrovství světa se do akce vrhl favorit z největších. Brazílie proti Srbsku ale dlouho narážela na zodpovědnou a houževnatou obranu, kterou zlomila až ve druhém poločase. Hlavní role se chopil Richarlison (25). Útočník Tottenhamu se nejdřív prosadil z dorážky a pak doslova vystřihl fotbalovou nádheru. Zavěsil se do vzduchu a z otočky práskl balon k tyči.

Sázkové kanceláře před turnajem pasovaly Brazilce do role hlavního favorita. Pohled na brazilský kádr plný hvězd nebo fakt, že Jihoameričané z posledních 29 duelů padli jen jednou, tyto domněnky potvrzoval. Před zápasem se Srby však Kanárkům zoufale chyběla herní praxe s evropskými celky. Naposledy se totiž proti týmu ze starého kontinentu představili před více než třemi lety, kdy v Praze porazili Česko 3:1.

Sestřih zápasu Brazílie – Srbsko
Livesport CZ

O první zajímavý moment se ve 13. minutě postaral Neymar, jehož kroucený míč od rohového praporku mířil překvapivě pod břevno a pohotově musel zakročit Vanja Milinkovič-Savič. Gólman chytající v italské nejvyšší soutěži za Turín FC následně zlikvidoval také dalekonosný pokus Casemira i průnikovou přihrávku Thiaga Silvy na nabíhajícího Viníciuse Júniora. Ten se v nadějné pozici ocitl ještě na konci prvního poločasu, v poslední chvíli však stihl jeho střelu zblokovat jeden z bránících hráčů.

Statistiky zápasu Brazílie – Srbsko
Statistiky zápasu Brazílie – SrbskoStatsPerform

Pár desítek sekund po návratu na hřiště mohl otevřít skóre Raphinha, ztroskotal ale na dalším skvělém zákroku srbského brankáře. Kanárci byli stejně jako v první půli jednoznačně aktivnější a po hodině hry se dočkali zasloužené odměny v podobě vstřeleného gólu. Postaral se o něj Richarlison, který do odkryté sítě doklepl vyraženou střelu Viníciuse Júniora.

Momentum zápasu Brazílie – Srbsko
Momentum zápasu Brazílie – SrbskoStatsPerform

Útočníka Tottenhamu první zásah pořádně namlsal a v 73. minutě se prosadil podruhé. V šestnáctce obdržel přesný pas od Viníciuse Júniora a parádním akrobatickým zakončením z voleje usměrnil míč k levé tyči. Zanedlouho mohl přidat třetí gól Casemiro, pokusem z hranice pokutového území ale orazítkoval pouze břevno.

Kanárci se tedy na rozdíl od jiných favoritů své role nezalekli a na úvod si připsali zasloužené vítězství. Na to budou chtít navázat 28. listopadu, kdy změří síly se Švýcarskem. Srbové ve stejný den narazí na Kamerun.

Livesport hráč utkání: Richarlison (Brazílie)

Detail zápasu Brazílie – Srbsko 2:0