Dánsko – Tunisko 0:0. Favorit se nedokázal prosadit a na úvod MS bere pouze bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dánsko – Tunisko 0:0. Favorit se nedokázal prosadit a na úvod MS bere pouze bod
Aktualizováno
Dánsko – Tunisko 0:0. Favorit se nedokázal prosadit a na úvod MS bere pouze bod
Dánsko – Tunisko 0:0. Favorit se nedokázal prosadit a na úvod MS bere pouze bodLivesport
Ačkoliv byli fotbalisté Dánska v úvodním zápase na světovém šampionátu proti Tunisku favoritem, nakonec se musí spokojit s remízou 0:0. Ke gólové radosti byl nejblíže Issam Jebali (30), nicméně na konci prvního poločasu ho vychytal Kasper Schmeichel (36).

Utkání začalo velmi hekticky, když o sobě dali vědět především viditelně motivovaní a diváky pohánění Arabové. Nejprve tečovanou ranou ohrozil soupeřovu bránu Mohamed Dräger. Poté Issam Jebali dokonce překonal Kaspera Schmeichela, ale situaci předcházel ofsajd.

To Dánové se pyšnili kombinační hrou s několika nadějnými pokusy o vzdušné průnikové přihrávky, ale zodpovědná defenziva Tunisanů vždy dokázala pohotově zareagovat a své zákroky slavit s fanoušky. Ve 43. minutě se Jebali po náběhu do vápna ocitl tváří v tvář Schmeichelovi a pokusil se na brankáře vyzrát dloubáčkem, zkušený gólman ovšem využil své centimetry a střelecký pokus senzačně vytěsnil mimo.

Statistiky zápasu Dánsko – Tunisko.
Statistiky zápasu Dánsko – Tunisko.StatsPerform

Chvíli po změně stran přišla gólová radost i pro Seveřany, ovšem stejně jako u jejich soupeře situaci předcházel viditelný ofsajd. Dány to ale nepoložilo a od té doby o sobě dávali vědět převážně oni. Nejprve nadějný projektil za hranicí vápna vyslal Christian Eriksen, ale skvělým zákrokem se vyznamenal Aymen Dahmen.

Z následného rohového kopu spálil obrovskou šanci Andreas Cornelius, když se na zadní tyči ocitl osamocený, jenže svým zakončením hlavou pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Z následné převahy na balonu přes velkou snahu Dánové recept na zodpovědnou obranu Tuniska nenašli. A to i přesto, že v závěru nastavení řešil VAR sporné hraní rukou, díky kterému se favorit mohl dočkat penalty.

Livesport hráč utkání: Issam Jebali (Tunisko)

Přehled zápasu Dánsko – Tunisko 0:0

Sestřih zápasu Dánsko - Tunisko
Livesport