Francie – Austrálie 4:1. Po úvodním šoku jízda šampionů, Giroud se zapsal do historie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Francie – Austrálie 4:1. Po úvodním šoku jízda šampionů, Giroud se zapsal do historie
Aktualizováno
Olivier Giroud dal Australanům dva góly a vyrovnal rekord Thierryho Henryho
Olivier Giroud dal Australanům dva góly a vyrovnal rekord Thierryho HenryhoAFP
Austrálie podlehla v úvodním kole skupiny D mistrovství světa 1:4 favorizované Francii, a to i přes rychle vstřelenou branku. Úřadující mistry světa nastartoval Adrien Rabiot, který nejprve ve 27. minutě skóroval a poté naservíroval vítěznou přihrávku Olivieru Giroudovi. Ten se následně trefil ještě jednou a dosáhl mety 51 gólů v reprezentačním dresu. Tímto počinem vyrovnal rekord legendárního Thierryho Henryho, stačilo mu na to přitom o osm zápasů méně.

Pořádný šok ovšem úřadujícím šampionům připravil v deváté minutě Craig Goodwin, který zužitkoval skvělý pas do vápna a tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre utkání. Austrálie působila sebevědomě a hrozila z jednoduše vytvořených šancí. Z vyrovnávacího gólu se však ve 27. minutě radovala Francie. Rabiot si počíhal na centrovaný míč a hlavičkou doprostřed brány nedal gólmanovi šanci zasáhnout.

Francouzský středopolař se pět minut nato zjevil v roli asistenta, když k vedoucí trefě pobídl neomylného Girouda. V nastavení se stihly oba celky dostat do tutových šancí. Kylian Mbappé nejprve zblízka přestřelil prázdnou bránu, hlavička Jacksona Irvina se dokonce otřela o francouzskou levou tyč.

Mbappé pokračoval ve spalování šancí i po změně stran. Po hodině hry se průnikem do vápna dostal do zajímavé střelecké pozice, ze které ovšem branku ani netrefil. Francie se urputně hnala za třetí trefou a zasloužená odměna přišla v 68. minutě.

Mbappé napotřetí potvrdil roli kanonýra a precizní hlavičkou posadil míč přesně k levé tyči. Tři minuty nato se dostal do role asistenta, když výborným centrem našel na malém vápně hlavičkujícího Girouda. O definitivní tečku se mohl v samotném závěru postarat Ibrahima Konaté, pátou branku však soupeři výborným zákrokem zamítl Mathew Ryan.

Livesport hráč utkání: Olivier Giroud (Francie)

Detail zápasu Francie – Austrálie 4:1

Sestřih zápasu Francie - Austrálie
Livesport