Nizozemsko – Argentina 2:3. Neskutečný závěr, Messi a spol. ovládli souboj nervů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nizozemsko – Argentina 2:3. Neskutečný závěr, Messi a spol. ovládli souboj nervů
Aktualizováno
Nizozemsko – Argentina 2:3. Neskutečný závěr, Messi a spol. ovládli souboj nervů
Nizozemsko – Argentina 2:3. Neskutečný závěr, Messi a spol. ovládli souboj nervůOpta by Stats Perform / AFP
Reprezentace Argentiny ve strhujícím čtvrtfinále mistrovství světa porazila Nizozemsko 3:2 po penaltách a po osmi letech se podívá do bojů o medaile. Klíčové role se opět zhostil Lionel Messi (35), který na první branku geniálně přihrál a ve druhé půli z penalty navýšil vedení už na 2:0. Oranjes se však vybičovali ke stíhací jízdě, kterou v 11. minutě nastavení dokonal dvougólový Wout Weghorst (30), když zakončil fenomenálně zahraný signál. Argentinci se však dokázali před závěrečným rozstřelem oklepat a zásluhou rozhodující trefy Lautara Martíneze (25) z páté série nakonec prošli do semifinále.

Jihoamerický celek nastoupil do utkání s o něco větším odhodláním, Nizozemci se totiž omezovali pouze na účelný styl hry, jakým se prezentovali i v dosavadních duelech. V první zajímavé příležitosti se vyskytli Argentinci.

Sestřih utkání Nizozemsko - Argentina.
Livesport CZ

Skrze zadní řadu Oranjes ve 35. minutě vyslal geniální průnikovou přihrávku Messi. Na jejím konci se ve velkém vápně ocitl Nahuel Molina, jenž si balon posunul pár jemnými doteky a přes Andriese Nopperta jej protlačil až do sítě. I vinou fauly rozkouskované hry se už v závěru prvního dějství nikomu nastolený stav změnit nepodařilo.

Utkání Nizozemsko – Argentina 2:2 (3:4 po penaltách)

Po poločasové přestávce se reprezentanti země tulipánů spoléhali především na nakopávané míče, jejichž adresátem byl často Memphis Depay. K úspěchu to však nevedlo. Na druhé straně zkusil štěstí v 63. minutě z volného kopu Messi a jeho střela jen těsně přeletěla břevno nizozemské brány.

Asistent první trefy dostal další příležitost zhruba čtvrt hodiny před koncem, kdy Denzel Dumfries ve vlastním vápně fauloval Marcose Acuňu, a sudí proto nařídil pokutový kop. Hvězdný křídelník PSG nezaváhal a z penaltového puntíku navýšil vedení svého týmu.

Statistiky utkání Nizozemsko - Argentina.
Statistiky utkání Nizozemsko - Argentina.Opta by Stats Perform

Na rozdíl jediného gólu snížil v 83. minutě povedenou hlavičkou střídající Weghorst. Oranjes ve vyhroceném závěru tlačili na Argentinu a v infarktové situaci ke konci dlouhého nastavení se téměř dvoumetrový bijec prosadil střelou po zemi po chytře rozehraném volném přímém kopu podruhé, čímž poslal utkání do prodloužení. V něm se ani jednomu z celků nepodařilo strhnout dramatický vývoj na svou stranu.

Nejblíže k prolomení nerozhodného stavu měl v poslední minutě hry Enzo Fernández, jeho dalekonosná rána však skončila jen na levé tyči, a rozhodnout tak musely penalty. Poté, co své úvodní dva pokusy Nizozemci neproměnili, se nakonec z postupu radovali Argentinci. Vítězný kop si v páté sérii připsal Lautaro Martínez.

Argentina si tak nakonec dokázala s Nizozemskem poradit a Messiho cesta za vysněnou trofejí pokračuje i nadále. V semifinále, které se bude konat v úterý 13. prosince, se Jihoameričané utkají s Chorvatskem.

Livesport hráč utkání: Lionel Messi (Argentina)