Plzeň napravila ostudu z Hlučína, s nebezpečným Baníkem si poradila 3:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň napravila ostudu z Hlučína, s nebezpečným Baníkem si poradila 3:1

Aktualizováno
Plzeňský Jan Kliment bojuje o míč s Jiřím Boulou z Baníku.
Plzeňský Jan Kliment bojuje o míč s Jiřím Boulou z Baníku.Profimedia
Plzeň ve 13. kole FORTUNA:LIGY napravila ostudný pohárový krach s třetiligovým Hlučínem, když si doma poradila 3:1 s Baníkem. Ten se od úvodu ocitl pod velkým tlakem, který zúročil gólovou dorážkou Lukáš Kalvach (27) a po něm se trefil Jan Kliment (29). Ve druhém poločase Viktoria polevila a ostravští, kteří nehráli špatný zápas a byli nebezpeční, půl hodiny před koncem snížili zásluhou Ladislava Almásiho (23). V 78. minutě ale vrátil domácím dvougólové vedení Jhon Mosquera (32).

Ostravané se ani nerozkoukali a hned v první minutě museli děkovat brankové konstrukci, tu totiž zblízka trefil Kliment. Varovný signál baníkovce neprobral a v osmé minutě již musel brankář Jan Laštůvka lovit míč ze sítě poté, co ho tam z dorážky uklidil Kalvach.

Vzápětí sice mohl vyrovnat Almási, hlavičku mířící pod břevno ale skvěle vytěsnil gólman. Ve své druhé šanci z 20. minuty se již Kliment nemýlil a přihrávku před odkrytou bránu s lehkostí doklepl. Hosté měli chvíli nato opět příležitost k vyrovnání, povedená rána Michala Frydrycha z úrovně penalty však letěla těsně vedle, před odchodem do kabin pak Viktorii podržel Jindřich Staněk.

Statistiky utkání Plzeň – Baník

Po výměně stran se hráči Baníku rozhodli napravit fakt, že zápasové skóre neodpovídá předváděnému výkonu. Hned v 47. minutě orazítkoval tyč hlavičkou Daniel Smékal, hosté tak museli pro snižující trefu dřít dál.

Dočkali se po hodině hry, kdy po shluku před brankářem dotlačil míč za brankovou čáru Almási. Naděje Ostravanů utnul až v 78. minutě Mosquera, který dobře načasoval náběh do vápna a střela k tyči již byla pouze formalitou.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGYFlashscore