Tunisko – Austrálie 0:1. Socceroos vybojovali první výhru a dál živí naději na postup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tunisko – Austrálie 0:1. Socceroos vybojovali první výhru a dál živí naději na postup
Aktualizováno
Austrálie se dočkala první výhry na turnaji.
Austrálie se dočkala první výhry na turnaji.Opta by Stats Perform / AFP
Fotbalisté Austrálie svůj druhý zápas na světovém šampionátu zvládli a díky výhře 1:0 nad Tuniskem jsou dál ve hře o postup do vyřazovací fáze turnaje. O vítěznou trefu se ve 23. minutě postaral Mitchell Duke (31). Tunisané měli řadu zajímavých příležitostí, ale žádnou se jim nepodařilo proměnit.

Oba týmy si uvědomovaly důležitost vzájemného střetnutí, a příznivcům tak v úvodu předvedly mimořádně opatrný fotbal. O to větším překvapením proto bylo, když se hned z prvního náznaku šance dostali Australané do vedení. Goodwin poslal ve 23. minutě z levé strany do vápna ostrý centr, který díky teči dosedl na hlavu Dukea, od něhož balon zapadl do sítě.

Sestřih zápasu Tunisko – Austrálie
Livesport

Bezradná ofenziva Tunisanů o sobě dala pořádně vědět až chvíli před pauzou, kdy pokus Mohameda Drägera obětavě zablokovala australská obrana a Issam Jebali nasměroval střelu z první těsně vedle pravé tyče.

Přehled zápasu Tunisko – Austrálie
Přehled zápasu Tunisko – AustrálieOpta by Stats Perform

Do druhé půle vstoupili hráči v bílém o něco aktivněji než do začátku střetnutí, defenziva týmu z Oceánie ovšem působila kompaktně. Z předchozích 17 duelů na světových šampionátech se jí přitom jen jednou podařilo udržet čisté konto. Tentokrát však měli Australané práci až nečekaně usnadněnou, protože veškeré útočné snahy Orlů z Kartága končily přinejlepším na hranici šestnáctky.

Výjimkou byla snad jen střela Youssefa Msakniho, s níž si bez potíží poradil Matthew Ryan. V 88. minutě pak v zakončení selhal i střídající Wahbi Khazri, jenž nasměroval míč z malého vápna přímo do rukavic třicetiletého brankáře.

Livesport hráč utkání: Mitchell Duke (Austrálie)

Přehled zápasu Tunisko – Austrálie 0:1