Tunisko – Francie 1:0. Těsná výhra byla málo, outsider na turnaji dohrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tunisko – Francie 1:0. Těsná výhra byla málo, outsider na turnaji dohrál
Aktualizováno
Tunisko – Francie 1:0. Těsná výhra byla málo, outsider na turnaji dohrál
Tunisko – Francie 1:0. Těsná výhra byla málo, outsider na turnaji dohrálAFP
Tunisko v posledním kole skupiny D mistrovství světa šokovalo Francii a zvítězilo 1:0. Po výhře toužící tým od úvodu trápil obměněnou sestavu favorita. Gól se podařilo vstřelit až po změně stran Wahbimu Khazrimu (31). Ačkoliv to chvíli vypadalo, že jeho zásah senzačně posune Orly z Kartága do osmifinále, jejich cesta turnajem kvůli úspěchu Austrálie skončila.

Výrazně obměněná sestava úřadujících mistrů světa začala velice kostrbatě, když se hned v úvodních minutách dostala pod neobvyklý tlak, který vyústil v 8. minutě zápasu v první gól. Do francouzské branky dostal míč po přímém kopu Nader Ghandri, skóre se však neměnilo, protože pomezní rozhodčí signalizoval jasný ofsajd.

Sestřih zápasu Tunisko - Francie (1:0)
Livesport CZ

Orli z Kartága ovšem nestáhli křídla a cílevědomě si i nadále šli pro svoji první branku na letošním mistrovství světa. To potvrdil i Khazri, který se v 35. minutě dostal k dělovce zpoza šestnáctky. Střela šla však přímo doprostřed branky a zkušený Steve Mandanda nedopustil změnu skóre.

Utkání Tunisko – Francie 1:0

Statistiky utkání Tunisko - Francie.
Statistiky utkání Tunisko - Francie.Opta by Stats Perform

Trenér Deschamps se i přes neuspokojivý první poločas nerozhodl pro jakoukoliv změnu v sestavě, a nadále důvěřoval hráčům, kteří obvykle sedí na lavičce. To se ukázalo jako pošetilý krok v 58. minutě, když se Youssouf Fofana nechal lacině obrat o míč. Tuniský kapitán Khazri se po samostatné akci dokázal uvolnit od dvou obránců a levačkou přesně zamířil k pravé tyči.

Ani nově příchozí dosavadní nejlepší střelec mistrovství Mbappé si neporadil se záludnou obranou Tuniska a neprodloužil francouzskou sérii vítězství na mistrovství světa. Z posledního útoku v zápase nakonec vyrovnal Antoine Griezmann, který tak na chvíli zchladil všechny tuniské fanoušky v hledišti. Až po závěrečném hvizdu ale přišel zásah videorozhodčího a gól neplatil.

Tabulka skupiny D.
Tabulka skupiny D.Livesport

Tunisko šokovalo Francii, kvůli výsledku souběžně hraného duelu Austrálie s Dánskem však premiérový triumf přišel příliš pozdě. Les Bleus skončili i přes porážku na první místě a v osmifinále si zahrají s druhým ze skupiny C.

Livesport hráč utkání: Wahbi Khazri (Tunisko)