Wales – Anglie 0:3. Postup Albionu do play off jistil dvěma góly Rashford

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wales – Anglie 0:3. Postup Albionu do play off jistil dvěma góly Rashford
Aktualizováno
Phil Foden slaví gól Walesu na 2:0.
Phil Foden slaví gól Walesu na 2:0.Opta by Stats Perform / Profimedia
Jen totální kolaps v podobě jednoznačné porážky s Walesem mohl Anglii připravit o účast mezi nejlepšími 16 celky 22. světového šampionátu. Nestalo se, tým kolem kapitána Harryho Kanea (29) si po úsporném prvním poločase došel pro pohodlné vítězství 3:0. Slepenými góly zkraje druhé části načali soupeře Marcus Rashford (25) a Phil Foden (22). Forvard Manchesteru United se prosadil ještě v 68. minutě.

Ostrovní celky se zatím v průchodu skupinou podstatně lišily. Velšané v úvodním duelu remizovali 1:1 s USA a následně prohráli o dva góly s Íránem poté, co byl za tvrdý faul vyloučen gólman Wayne Hennessey. Anglie v prvním utkání rozstřílela Perské hvězdy 6:2 a pak se smírně 0:0 rozešla s Američany. Do vzájemného souboje tak vstupovali z pohodlnější první pozice svěřenci Garetha Southgatea, Draci se naopak nacházeli na posledním místě tabulky a potřebovali buď zvítězit alespoň o čtyři branky, nebo remízu v souběžně hraném duelu a jakoukoli výhru.

Sestřih zápasu Wales – Anglie
Livesport CZ

V první gólové příležitosti se po necelé desetiminutovce ocitl Rashford, jenž však nedokázal prostřelit Dannyho Warda, který se uvedl skvělým výběhem. Reprezentanti Albionu v úvodu zápasu jasně dominovali a soupeře takřka nepouštěli k míči. Obrázek hry se příliš neměnil ani v následujícím průběhu, na další šanci si však nažhavení diváci museli počkat až do 38. minuty. To se o ohrožení branky pokoušel Phil Foden, střelu z otočky ale vyslal vysoko nad břevno.

Statistiky zápasu Wales – Anglie
Statistiky zápasu Wales – AnglieOpta by Stats Perform

Zatímco první poločas branku nenabídl, po změně stran se skóre měnilo už po pěti minutách. Podruhé se na mistrovství světa prosadil Rashford, jenž se krásně trefil z volného přímého kopu. Vstřelený gól Angličany nakopl a o chvíli později zvýšil na 2:0 Foden. Záložník Manchesteru City si naběhl na zadní tyč a dokonalý přízemní pas od Harryho Kanea už neměl problém doklepnout do odkryté branky.

Konečná tabulka skupiny B
Konečná tabulka skupiny BLivesport

Albion hrál s velkou chutí a v 68. minutě přidal další přesný zásah Rashford. Z pravé strany hřiště pronikl do šestnáctky a mezi nohama Warda propálil míč až do sítě. Závěr utkání už se za rozhodnutého stavu pouze dohrával. Hráči Anglie tak žádné překvapení nedopustili a díky výhře nad Walesem postoupili z první příčky do osmifinále. Soupeřem Albionu bude 4. prosince na Al Bayt Stadium úřadující mistr Afriky Senegal. Wales po prohře na turnaji končí.

Livesport hráč utkání: Marcus Rashford (Anglie)

Přehled zápasu Wales – Anglie 0:3