Livesport Daily #247: Kdyby mohli, hrají Federer, Nadal a Djokovič ještě mnoho let, říká Barkman

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #247: Kdyby mohli, hrají Federer, Nadal a Djokovič ještě mnoho let, říká Barkman

Livesport Daily #247: Kdyby mohli, hrají Nadal, Djokovič a Federer ještě mnoho let, říká Barkman.
Livesport Daily #247: Kdyby mohli, hrají Nadal, Djokovič a Federer ještě mnoho let, říká Barkman.Livesport
Roger Federer (42), Rafael Nadal (37) a Novak Djokovič (36). Tři tenisové legendy, které zná celý svět. Zatímco Federer už kariéru před dvěma lety uzavřel, zbylí dva tenisoví mušketýři se pořád rvou na kurtech. Jak dlouho to ještě potrvá, to jsme v nové epizodě podcastu Livesport Daily probrali s tenisovým komentátorem stanic Canal+ Sport a Eurosport Radkem Barkmanem.

Federer se kariérou loučil v září 2022 na Laver Cupu. "V jeho případě je to určitě validní způsob. Laver cup k tomu představuje nejlepší možnou variantu. Jsou tam hráči z celého světa, nehraje se v podstatě jiný ATP turnaj, pozornost všech se upíná tam. Bylo to hodně emotivní, říkal, že se z toho měsíc sbíral," připomíná Radek Barkman.

Letos v září se v týmové soutěži představí i zdravotními patáliemi zkoušený Rafael Nadal. Podle Barkmana je téměř jisté, že i pro něj půjde o derniéru. Podobně jako Federer tenis miluje a loučit se s ním "antukový král" nebude snadno.

Bilance tří tenisových legend.
Bilance tří tenisových legend.Livesport

Sám v nedávných rozhovorech zpochybnil, jestli se ještě podívá na Roland Garros, kde čtrnáctkrát triumfoval. Vzhlíží ale k pařížské olympiádě, ta se totiž vrací po 32 letech právě na antuku, což je pro Nadala obří lákadlo.

"Podobně jako Alcaraz nehrál Davisův pohár, což je podmínka pro účast na olympiádě. Ale myslím si, že oba dostanou divokou kartu. A také se spekuluje o tom, že by si spolu zahráli debl. Ty Nadal umí, otázka je, co Alcaraz," připomíná Barkman.

Djokovič zatím odolává mladíkům. Přestože se loni musel sklonit v All England Clubu před Alcarazem, na Roland Garros ho v semifinále porazit dokázal. A na Turnaji mistrů zastavil i rozjetého Jannika Sinnera.

"Djokovič překopal v roce 2010 životosprávu. Když ho vyloženě nepotká nějaký nepříjemný pád, má péči o tělo tak dokonalou, že může hrát z těch tří suverénně nejdéle," dodává Barkman.

Livesport Daily #247: Nadal, Djokovič, Federer? Kdyby mohli, hráli by ještě mnoho let, říká komentátor Barkman
Livesport

V úterní epizodě Livesport Daily jsme také hovořili:

O plánech Federera, Nadala a Djokoviče na tenisový důchod.

O tlaku sponzorů, fanoušků a médií na rozhodování sportovců o konci kariéry.

O současném trenérském angažmá nejlepších českých tenistů poslední doby.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts