Livesport hráč kola české ligy: Dvougólové hvězdy i další paráda pardubického Janoška

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Dvougólové hvězdy i další paráda pardubického Janoška
Václav Sejk se prosadil proti svému bývalému klubu.
Václav Sejk se prosadil proti svému bývalému klubu.
Profimedia
Václav Sejk (20) dvěma góly a jednou asistencí sestřelil v domácím prostředí Teplice a již překonal loňskou bilanci pěti branek právě z působení v Teplicích. Dvěma góly zazářili také Tomáš Čvančara (22) a Peter Olayinka (27), který si po svém představení se Slováckem taktéž vylepšil osobní maximum. Ve vynikajících výkonech pokračuje Dominik Janošek (24), na jeho přímý kop tentokrát nestačil olomoucký gólman Jakub Trefil.

Václav Sejk (FK Jablonec)

V nevyrovnaných výkonech v jarní části FORTUNA:LIGY pokračuje Jablonec. Po mizerném výkonu na Letné (0:3) přišlo jasné vítězství proti Teplicím. Díky němu se svěřenci kouče Davida Horejše posunuli na dvanáctou pozici a jsou jen dva body od prostřední části tabulky.

Hlavní hvězdou střetnutí se stal útočník Václav Sejk, který se dvakrát zapsal do střeleckých statistik sám a jednu branku, konkrétně pro Jana Chramostu, připravil. 

První branku obstaral Sejk v deváté minutě hlavičkou po vynikajícím centru Považance. Bývalého útočníka Teplic nezastavila ani vynucená pauza zapříčiněná silnou sněhovou vánicí. Po pauze nejprve přihrál Chramostovi a sedm minut před koncem pěkným lobem za Grigarova záda rozhodl o konečném výsledku 4:1. 

"Terén byl těžký, takže u druhé branky bylo složité vymýšlet nějakou kličku. Tak jsem to raději dloubnul," prohlásil po utkání spokojený útočník. Sejk se v aktuální sezóně dostal už na šest ligových branek a o jednu trefu vylepšil svůj osobní rekord z minulé sezóny, kdy hrál právě za Teplice.

Přehled zápasu Jablonec – Teplice 4:1

Další hvězdy víkendu

Dominik Janošek (FK Pardubice)

Podruhé za sebou se mezi nejlepší hráče kola dostal Dominik Janošek. Ofenzivní záložník Pardubic na podzim vstřelil tři branky a stejný počet zásahů má i v jarní fázi soutěže. A to přitom s Pardubicemi odehrál v jarní části pouze pět střetnutí.

Janošek se prosadil potřetí za sebou a opět to byla velká paráda. V 73. minutě si vzal na starost exekuci přímého kopu a parádní ranou na vzdálenější tyč poslal Pardubice v Olomouci do vedení 2:1. V samotném závěru sice Sigma vyrovnala na konečných 2:2, díky povedenému výkonu někdejšího hráče Viktorie Plzeň či Baníku Ostrava se ale Pardubice dostaly z poslední pozice ligové tabulky. 

"Krásná práce. Trefil to zase fantasticky," chválil jednoho z víkendových hrdinů trenér Východočechů Radoslav Kováč, jehož mužstvo na jaře prohrálo jen s vedoucí Slavií a v druhé části ročníku již získalo osm bodů.

Tomáš Čvančara (AC Sparta Praha)

Sparťanský útočník ozdobil gólem generálku na jarní část FORTUNA:LIGY proti německému Norimberku a od té chvíle hraje ve velice slušné formě. Naprázdno vyšel jen v domácím střetnutí proti Mladé Boleslavi, gól si nemohl připsat ani proti Jablonci, jelikož absentoval kvůli žlutým kartám.

Venku mu to ale střílí. Jednu branku vstřelil v Olomouci a také na hřišti Bohemians. Na Letné ve Zlíně se mu podařilo skórovat dokonce hned dvakrát a právě on se postaral o to, že Sparta uspěla už počtvrté v řadě.

Čvančara si nejprve ve 27. minutě dorazil svou vlastní střelu, po přestávce zužitkoval vynikající centr od Kairinena a následné přiťuknutí Zeleného. Dorazit do prázdné brány pro něj už nebyl problém. Stejně jako Sejk se i Čvančara dostal na nové osobní maximum. To aktuálně čítá devět ligových branek.

Peter Olayinka (SK Slavia Praha)

Třetím dvougólovým střelcem 21. kola FORTUNA:LIGY je nigerijský útočník ve službách pražské Slavie Peter Olayinka. Na jaře sice už podruhé odevzdal kapitánskou pásku Stanislavu Teclovi, vadit mu to ale nemuselo.

Už ve 12. minutě mu míč ideálně na hlavu přichystal Christos Zafeiris a gólman Nguyen neměl nárok. I druhou branku vstřelil Olayinka po rohovém kopu. Přetažený míč si našel Holeš a jeho střelu slávistický křídelník ideálně tečoval do hostující svatyně. 

"Má skvělé nasazení. Dnes předvedl skvělý výkon a zaujetí pro hru. Je to správný charakter a rozhodně nehrozí, že by něco odchodil," chválil svého svěřence kouč Jindřich Trpišovský. Po dvou ne úplně povedených výkonech tak mohl razantně odmítnout spekulace, že by snad kvůli jistému letnímu přestupu do Bělehradu k něčemu nepřistupoval na sto procent.