Livesport hráč kola české ligy: Kim dvěma góly rozložil Zlín, Köstl sestřelil mistra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Kim dvěma góly rozložil Zlín, Köstl sestřelil mistra

Seung-Bin Kim zaznamenal první dvě branky za Slovácko – a rovnou v derby.
Seung-Bin Kim zaznamenal první dvě branky za Slovácko – a rovnou v derby.@1_FCS
Seung-Bin Kim (22) si na Slovácku otevřel střelecký účet, díky jeho spolupráci s Milanem Petrželou (39) to neměl favorit proti poslednímu Zlínu příliš složité. Ofenzivu Sparty opět táhl Lukáš Haraslín (26), jedním z víkendových hrdinů v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY je taktéž Daniel Köstl (24), který oslabeným Klokanům vystřelil tři body v Plzni. Defenzivním hráčem kola se stal navrátilec do sestavy Sigmy Olomouc, gólman Matúš Macík (29).

Seung-Bin Kim (1.FC Slovácko)

Zatímco minulý domácí duel s Mladou Boleslaví absolvoval na pozici defenzivního záložníka, proti Zlínu dostal Seung-Bin Kim příležitost v pozici pod hrotem. A zužitkoval ji dokonale. Dvěma góly sestřelil hosty, kteří už od 4. minuty hráli bez vyloučeného Martina Filla, a otevřel si na Slovácku gólový účet.

U obou branek asistoval Kimovi ligový rekordman v počtu startů Petržela, který se poté také zapsal do střelecké listiny. První gól připravil slovácký veterán Kimovi v 16. minutě po velké chybě Lukáše Bartošáka, ihned po přestávce našel Petržela Kima znovu a korejský rychlík z hranice pokutového území střelou k tyči navýšil na 2:0.

Seung-Bin přestoupil do Slovácka na sklonku loňského roku z Dukly.
Seung-Bin přestoupil do Slovácka na sklonku loňského roku z Dukly.Instagram 1. FC Slovácko

"Takový typ jsme potřebovali. Je přímočarý, těžké situace mu nedělají potíže, umí levou i pravou. Pro nás se jedná o velmi dobrou posilu," chválil Petržela Kima, jenž do týmu z Uherského Hradiště přestoupil na konci minulého roku z Dukly.

Slovácko – Zlín 3:0

Další hvězdy víkendu

Lukáš Haraslín (AC Sparta Praha)

V posledních zápasech Sparty střelecky excelovali Jan Kuchta a Tomáš Čvančara. Proti Hradci se ale po čtyřzápasové pauze prosadil Haraslín, jenž se tak v sezoně dostal už na šest ligových branek a pokračuje v nejproduktivnějším ročníku kariéry – na kontě má i pět asistencí.

Duel hraný v Mladé Boleslavi rozhodl slovenský záložník krátce před přestávkou. Čvančarovu ránu ještě dokázal Pavol Bajza vyrazit, na dorážku zcela volného Haraslína už nicméně nestačil.

Haraslín se v lize trefil po čtyřzápasové pauze.
Haraslín se v lize trefil po čtyřzápasové pauze.@ACSparta_CZ

"Od toho jsme tady, abychom takové situace dohrávali. Tomáš dobře vystřelil, já už jsem to pouze dorazil a jsem za to rád. Ještě před nějakou dobou bych asi čekal za šestnáctkou, ale teď se tlačím více do koncovky. Mám radost, že to vyšlo a že jsme vyhráli," komentoval vítěznou trefu její autor.

Hradec Králové – Sparta 0:2

Daniel Köstl (Bohemians Praha 1905)

V loňské sezoně si Daniel Köstl připsal tři ligové branky, nejvíc v kariéře. Letos se bek Bohemians první branky dočkal až ve 24. ligovém kole, šlo ale o vítěznou trefu na půdě úřadujícího mistra. A navíc v oslabení.

Po vyloučení Adama Kadlece se zdálo, že Bohemka bude mít potíže s ubráněním remízy. Místo toho přišla standardní situace, zmatky domácích hráčů a následně přesná trefa hostujícího krajního obránce. Ten tedy kromě výborné defenzivní práce na pravé straně zařídil Bohemians i posun na čtvrtou příčku ligové tabulky.

Köstl (v hloučku druhý zleva) gól nejdřív neslavil, nebyl si jistý, jestli bude platit.
Köstl (v hloučku druhý zleva) gól nejdřív neslavil, nebyl si jistý, jestli bude platit.@bohemians1905

"Věděli jsme, že Viktorka má potíže s obrannými standardkami. Takže jsme se na ně zaměřili a vyšlo to," podotkl po utkání kouč Klokanů Jaroslav Veselý, který si ani nebyl jistý, zda se o vítěznou trefu postaral právě pražský rodák Köstl.

Plzeň – Bohemians 1:2

Matúš Macík (SK Sigma Olomouc)

Mladá Boleslav si na Andrově stadionu vypracovala šest střeleckých pokusů mezi tři tyče, jenže v domácí svatyni stál Matúš Macík. Slovenský brankář byl kvůli zranění mimo hru sedm měsíců, po zranění Tadeáše Stoppena, jenž odchytal poslední dvě utkání, se ale vrátil ve velkém stylu.

"Pro nás ve špatnou dobu. Kdyby si ještě týden odpočinul, bylo by to zajímavější. Pochytal skutečně všechno, v bráně působí tak, že tam není vůbec místo," chválil soupeře kouč Mladé Boleslavi Pavel Hoftych.

Macík v lize nastoupil naposledy 14. srpna na Spartě, nyní pomohl čistým kontem k výhře nad Boleslaví.
Macík v lize nastoupil naposledy 14. srpna na Spartě, nyní pomohl čistým kontem k výhře nad Boleslaví.@SKSigmaOlomouc

"Je to zkušený gólman, měl mnoho těžkých míčů, ale poradil si s nimi. Byl velmi důležitou postavou zápasu," hovořil Václav Jílek, trenér domácích.

A jak viděl střetnutí samotný Macík? "Ještě mi chybí ta jednoduchost v noze, ale vím, co umím. Centry jsem sbíral s přehledem a celkově jsem si to moc užil," usmíval se.

Olomouc – Mladá Boleslav 2:0

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport