Hradec – Sparta 0:2. Domácí hráli dlouhé oslabení, vítězství v závěru pojistil Wiesner

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hradec – Sparta 0:2. Domácí hráli dlouhé oslabení, vítězství v závěru pojistil Wiesner
Aktualizováno
Sparta prodloužila vítěznou sérii.
Sparta prodloužila vítěznou sérii.Profimedia
Fotbalistům Sparty se na Hradec Králové dlouhodobě daří a nejinak tomu bylo ve 24. kole FORTUNA:LIGY. Tentokrát byly k výhře 2:0 třeba zásahy Lukáše Haraslína (26) ze 45. minuty a Tomáše Wiesnera (25) ze závěru zápasu. Domácí hráli od 20. minuty bez vyloučeného Jakuba Kučery (26).

Hradečtí fotbalisté chtěli od začátku utkání hosty překvapit, a tak na nic nečekali a hnali se vpřed. Už ve 3. minutě napřáhl zpoza vápna Daniel Vašulín a trefil se přesně k tyči. Gól ovšem slavil pouze chvíli, neboť se při převzetí přihrávky nacházel v ofsajdu. Aktivita černobílých skončila ve 20. minutě, kdy Kučera zkoušel skluzem získat ztracený míč, ale zasáhl pouze protihráče.

Sudí neváhal a ukázal mu červenou kartu. Jednalo se již o deváté vyloučení Votroků v dosavadní sezoně. První trest sparťané přinesli po půlhodině. Rohový kop způsobil zmatek ve vápně, na jehož konci stál Kuchta. Útočník nicméně do branky míč dopravil s pomocí ruky a ještě z ofsajdové pozice. Ve 45. minutě se Pražané přece jen dočkali. Velký důraz ukázal Haraslín, který dorážel vyraženou střelu Čvančary do prázdné brány.

Utkání Hradec Králové – Sparta 0:2

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

Další gól mohli Sparťané zaznamenat okamžitě po rozehrání druhé půle, když si na dobře mířený míč naběhl Wiesner, ale nedokázal ani nadvakrát z úhlu překonat dobře chytajícího Pavla Bajzu. V 58. minutě pak dokázal obejít brankáře Kuchta, ovšem ve složité pozici volil zakončení do boční sítě místo přihrávky na Lukáše Sadílka v lepším postavení.

Tým z Letné po celou dobu kontroloval utkání, nicméně až v 89. minutě dokázal přidat pojišťující branku. Aktivní střelec Kuchta sice nedokázal propálit obranu z dobré pozice, ale míč se odrazil k Wiesnerovi, který neměl problém razantně zakončit pod břevno.

Aktuální forma fotbalistů Hradce.
Aktuální forma fotbalistů Hradce.Livesport