Livesport hráč kola české ligy: Střelecké představení Květa i dvougólový Kuchta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Střelecké představení Květa i dvougólový Kuchta
Livesport hráč kola české ligy: Střelecké představení Květa i dvougólový Kuchta
Livesport hráč kola české ligy: Střelecké představení Květa i dvougólový KuchtaProfimedia
V 11. kole FORTUNA:LIGY se o čelo rubriky Livesport hráč kola strhla pořádná mela. Na pomyslný trůn aspirovalo hned několik hráčů, díky mimořádnému střeleckému představení v Uherském Hradišti jsme však králem zvolili záložníka Bohemians Romana Květa (24). Kteří další hráči skončili těsně za ním?

Roman Květ (Bohemians 1905)

Celkem 126 zápasů čekal záložník Roman Květ na to, až dosáhne na první ligový hattrick kariéry. Dočkal se o víkendu na hřišti Slovácka, kde výrazně přispěl k výhře 4:2. 

Zápas zásadně ovlivnil moment z 12. minuty. Debutant v bráně domácích Jiří Borek podkopl unikajícího Václava Drchala a uviděl červenou kartu, hosté navíc zahrávali zajímavou standardku zpoza vápna. K ní se postavil právě Květ a přesnou střelou poslal balon do sítě. Po přestávce pak přidal další dvě trefy, celkově podal svůj nejlepší výkon v sezoně.

"Ani v přípravce, ani v mládeži, jsem hattrick nikdy nedal. Zapíšu si ho do deníčku, abych na něj nikdy nezapomněl," usmál se po výhře Květ.

Přehled zápasu Slovácko - Bohemians

Další hvězdy víkendu

Mojmír Chytil (SK Sigma Olomouc)

Skvělým výkonem se o víkendu prezentoval i Mojmír Chytil. Olomoucký útočník se už delší čas nachází v hledáčku Slavie a o víkendu jí jasně ukázal, že mu laso možná měla hodit už dávno. Právě v souboji se sešívanými byl totiž jasným králem na hřišti. 

Svou dravostí a zarputilostí činil hostujícím zadákům neustále problémy, hýřil aktivitou. Navíc vstřelil krásný gól, jímž upravoval stav zápasu na konečných 2:0. Gólmana Ondřeje Koláře překonal ranou pod břevno, na kterou prostě nešlo zareagovat.

"Chytil hrál fakt skvěle. Dobře víme, že tyhle typy zápasů mu vyhovují. Překvapil mě tím, že skóroval svou slabší levou nohou, většinou dává góly pravačkou. Byla to však skvělá trefa, která korespondovala s jeho sebevědomím. Druhou věcí ale je, že my jsme mu tak skvělý výkon umožnili tím, jak jsme na něj hráli," zlobil se kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Přehled zápasu Olomouc - Slavia

Jan Kuchta (AC Sparta Praha)

Úvod sezony mu vůbec nevyšel. Za ošklivý faul dostal stopku na pět zápasů, po návratu na hřiště se herně trápil. Teď už ale konečně začíná plnit to, kvůli čemu ho Sparta v létě kupovala. Střílí góly.

Prosadil se už v minulém kole proti Hradci, kdy však jeho trefa platit neměla. To v Brně už bylo všechno dle regulí a zkušený útočník se tam trefil rovnou dvakrát. Své zásahy nasměroval do závěru obou poločasů. Nejdřív se prosadil krásnou hlavičkou po rohu, pak zakončil rychlý brejk. Navíc měl i další šance.

Zkrátka je zpátky ve hře a fotbal ho zase baví. Asi není náhoda, že se do tempa dostává ve chvíli, kdy je jediným útočníkem svého týmu na hřišti. V rozestavení na dva, tedy po boku Tomáše Čvančary, se totiž zdál být hodně utopený.

"Kuchta odehrál velký zápas. Vstřelil dvě branky, byl i v dalších příležitostech. Hlavně první poločas se mu hodně podařil. Do minulého víkendu se trápil a já jsem moc rád, že nyní už dává góly. Ukázal, že když zůstaneme pozitivně naladění, můžeme pak všechno zvládat mnohem lépe," poznamenal trenér hostů Brian Priske.

Přehled zápasu Brno - Sparta

Adam Gabriel (FC Hradec Králové)

Do našeho výběru se dostal ještě jeden sparťan, který už ale patří Hradci Králové. Syn slavného otce zazářil v duelu proti Teplicím, ve kterém z pozice defenzivního štítu vstřelil hned dva góly. Šlo o jeho vůbec první ligové trefy, Votroci i díky nim zvítězili 4:1.

Defenzivní univerzál se poprvé prosadil po hodině hry, kdy ukázkově přetlačil Jakuba Křišťana a velmi efektně si poradil s gólmanem Filipem Muchou. Těsně před koncem utkání pak zužitkoval centr po standardce a přidal na tuhle výhru razítko. Navíc si celý zápas svědomitě plnil úkoly i směrem dozadu, kde Hradci občas bylo hodně horko. Zvlášť když od 30. minuty hrál bez vyloučeného Petra Rybičky.

"Skórovat jsem hodně chtěl už minulý týden proti Spartě, tam by to pro mě bylo ještě peprnější. Střílení branek však pro mě určitě není to hlavní. Nebudu je dávat každý víkend, i když by to bylo hodně hezké," usmála se opora Lvíčat po utkání.

Přehled zápasu Hradec Králové - Teplice