Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Kousal, dva navrátilci a první hattrick

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Kousal, dva navrátilci a první hattrick
Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Kousal, dva navrátilci a první hattrick
Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Kousal, dva navrátilci a první hattrickProfimedia
Hokejová extraliga v uplynulém týdnu nabídla tři hrací dny, ve kterých nebyla nouze o zajímavé individuální výkony. Skvělý víkend má za sebou Pavel Kousal (24), který ve dvou duelech získal pět bodů a dovedl Mladou Boleslav ke dvěma důležitým výhrám. Návrat do sestavy vyšel Vítkovickému Peteru Muellerovi (34) i Adamu Musilovi (25) z Pardubic, oba dvěma góly řídili obraty svých celků. Blýskl se také liberecký Jan Ordoš (26), jenž svým prvním extraligovým hattrickem sestřelil Kometu.

Pavel Kousal (Mladá Boleslav)

Dva zápasy, dva góly a tři asistence, taková je aktuální vizitka mladoboleslavského Pavla Kousala. Středočeský celek v uplynulém extraligovém týdnu poskočil na šesté místo a český reprezentant na tom měl významný podíl. V Brně sestřelil Kometu rozdílovým gólem na 2:1, blýskl se ale především v neděli proti Litvínovu.

Čtyřmi body za gól a tři asistence řídil obrat z 0:3 na 6:4 a Mladá Boleslav díky příspěvku svého ofenzivního esa přerušila čtyřzápasovou sérii domácích nezdarů. “V kruhu při pozápasové děkovačce jsme ani nevěděli, co máme dělat za oslavu. Je super, že jsme to protrhli," smál se spokojený útočník.

Bruslaři v dosavadním průběhu sezony nastříleli pouze 50 branek a mají druhou nejhorší ofenzivu v soutěži. Kousal se i přesto prostřílel do elitní desítky ligového bodování, kde s 20 zápisy za devět gólů a jedenáct asistencí drží devátou pozici. “Jsme rádi, že nám to tam konečně napadalo,” řekl po vydařeném obratu křídelník Středočechů.

Další hvězdy týdne

Jan Ordoš (Liberec)

Jan Ordoš si o zařazení mezi hráče kola řekl již v úterý. Dva rychlé protiútoky, proměněné trestné střílení a liberecký útočník mohl slavit první hattrick v extraligové kariéře. Třemi trefami šestadvacetiletý útočník sestřelil trápící se brněnskou Kometu a pomohl Liberci k první výhře po reprezentační pauze.

"Párkrát jsem už dal dva góly, ale nikdy se mi nepodařilo dát ten třetí. Takže tento zápas si budu dlouho pamatovat, jsem za něj moc rád," řekl forvard, který v dosavadním průběhu ročníku nastřílel devět gólů.

V pátek Ordoš ke svým třem brankám přidal asistenci, ta ale Bílým Tygrům k druhé výhře za sebou nepomohla. Liberec podlehl Spartě 1:3.

Peter Mueller (Vítkovice)

Po více než měsíci se do sestavy Vítkovic vrátil Peter Mueller a ve dvou zápasech získal tři kanadské body. V pátek asistencí pomohl k výhře nad Českými Budějovicemi a v neděli dvěma trefami řídil obrat proti Karlovým Varům. „Ještě to není ono. Bylo to sice lepší než v pátek, ale v úterý to snad bude ještě lepší,“ řekl Mueller po dvougólovém představení.

Mueller do Ostravy přišel před sezonou z Komety, v dosavadním průběhu ročníku ale zatím bojuje se zdravotními problémy. Když však v dresu Vítkovic nastoupí, pravidelně boduje. V 10 utkáních zaznamenal skvělých 14 bodů a s průměrem 1,4 bodu na zápas je nejlepší v celé extralize.

“Jsem rád, že jsem zpět. Bylo těžké se jen dívat a nemít možnost pomoct na ledě. Kluky jsem se snažil alespoň podpořit, něco jim říct a probrat s nimi některé situace. Jsem pyšný na to, jak to celou dobu zvládali,” řekl Mueller, jenž proti Karlovým Varům mohl vstřelit hattrick, jeho přesilovkovou ránu ale zastavila tyč.

Adam Musil (Pardubice)

Ve velkém stylu se po čtyřzápasovém disciplinárním trestu vrátil Adam Musil. V nedělním zápase proti Kometě, ve kterém jeho Dynamo hrálo o 13. výhru v řadě, vstřelil dvě branky a měl tak velký podíl na pardubickém obratu.

Na Musilovu první branku Kometa rychle odpověděla a dvěma góly odskočila na 3:1. Pardubický útočník se znovu přihlásil o slovo 23 sekund před koncem, kdy za Marka Čiliaka dorazil střelu Lukáše Radila a srovnal na 3:3. V samostatných nájezdech Pardubice obrat dokonaly a hlavně díky Musilovi překonaly nejdelší klubovou sérii výher v samostatné české extralize.

„Je skvělé, když se povede nějaký rekord. Je pocta, když můžete být součástí týmu, který za ním míří, musíme ale pokračovat dál. V úterý je tady další zápas, ve kterém bude jedno kdo jak hrál minule,” řekl v neděli Musil.