Hrajeme dobře z obrany, nedostáváme tolik gólů, těšilo Musila po vypjatém zápase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hrajeme dobře z obrany, nedostáváme tolik gólů, těšilo Musila po vypjatém zápase
Hrajeme dobře z obrany, nedostáváme tolik gólů, těšilo Musila po vypjatém zápase
Hrajeme dobře z obrany, nedostáváme tolik gólů, těšilo Musila po vypjatém zápaseČTK
Souboj prvního týmu tabulky se čtvrtým vyzněl lépe pro extraligového lídra z Pardubic, Východočeši zdolali Olomouc 3:0. Zápas, který gólově rozjela spolupráce Adama Musila (25) s Filipem Kofferem (21), ovlivnil i hrubý faul Rostislava Olesze (37). Vypjaté utkání vyvrcholilo bitkou dvacet vteřin před sirénou.

"Zbytečně jsme ztratili puk, byla šance proti nám, ale pak jsme to dostali z našeho pásma a jeli dva na jednoho. Viděl jsem Filipa, tak jsem se puk snažil hodit na bránu, odrazilo se to od něj," popsal v rozhovoru s novináři pardubický útočník Adam Musil.

Pardubičtí přidali ve třetím dějství další dva góly a dosáhli tak již na osmé vítězství za sebou. "Je parádní, že takto vyhráváme. Hrajeme dobře z obrany, nedostáváme tolik gólů. Ještě nás čeká jeden těžký zápas před pauzou. Věřím tomu, že to zvládneme a trochu si pak odpočineme," řekl Musil, jenž vedle gólové asistence obdržel i trest za bitku.

Už v první třetině byl vyloučen do konce zápasu olomoucký Olesz, další vysoké tresty padly v závěrečné minutě utkání. Za pardubickou brankou dohrál Lukáš Klimek u hrazení Davida Musila a strhla se mela. "Jsou to vypjaté zápasy. Oba týmy chtěly vyhrát, ale když se takové zákroky stanou, tak se člověk musí postavit za svoje spoluhráče. Myslím, že v tom je síla našeho týmu - hrajeme pro všechny,“ prohlásil Musil.

K momentům ze závěru utkání se na tiskové konferenci po utkání vrátili i trenéři obou týmů. "Myslím, že by k sobě hráči měli mít trochu respekt. Udělat tohle dvacet sekund před koncem, to je totální nesmysl a prasárna. Bylo to zbytečné,“ uvedl pardubický asistent Richard Král.

"Emoce tam pracovaly, Klimek ho zbytečně dohrál. Potom ale dostal pecku od hráče, se kterým ani nebyl v té bitce. Náš hráč to trochu přehnal, ale i ta reakce byla neadekvátní. Ten konec byl zbytečně vypjatý,“ řekl olomoucký kouč Jan Tomajko.

Detail utkání Pardubice – Olomouc 3:0

Do sestavy Olomouce se po měsíční absenci vrátil útočník Jan Knotek. Odehrál přes 23 minut a odvezl si cenu pro nejlepšího hráče zápasu na straně Hanáků. "To je spíše cena útěchy," podotkl s úsměvem Knotek.

"Za stavu 1:0 jsme se tlačili a věřili, že to můžeme minimálně srovnat. Když dali domácí na 2:0, tak už to bylo těžké. Na Pardubicích je vidět, že jsou v pohodě a dobře si vyhoví,“ řekl po utkání Knotek.

Dynamo čeká ještě nedělní zápas na ledě Sparty, pak následuje reprezentační přestávka. Jedním z hráčů v nominaci národního týmu je i pardubický útočník Musil. "Reprezentovat Česko je vždy čest, jsem za to samozřejmě moc rád, že si budu moci zahrát kvalitní zápasy,“ dodal Musil.

Tabulka Tipsport extraligy