Livesport hráč týdne české extraligy: Dvojice z Brna, posila z NHL, či rozjetý Francouz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Dvojice z Brna, posila z NHL, či rozjetý Francouz

Kristián Pospíšil v uplynulém týdnu zaznamenal šest kanadských bodů.
Kristián Pospíšil v uplynulém týdnu zaznamenal šest kanadských bodů.Profimedia
Hokejová extraliga má za sebou další nabitý týden, který přinesl několik zajímavých individuálních počinů. Šesti body se ve třech zápasech blýskli Kristián Pospíšil (26) a Jordann Perret (28). Na vzestupu brněnské Komety se kromě Pospíšila podílel i Jakub Flek (30), jenž v úterý vstřelil svůj první hattrick v základní části. Ve výborných výkonech pokračuje Lukáš Sedlák (29), který po svém příchodu z NHL táhne pardubické Dynamo.

Kristián Pospíšil (Brno)

Brněnská Kometa chytila nový dech. V uplynulém týdnu vyhrála všechny tři zápasy a velký podíl na tom měl Kristián Pospíšil, který zaznamenal šest bodů za dva góly a čtyři asistence. Útočník, který do Komety přišel na začátku ledna z finské nejvyšší soutěže zatím dokazuje, že je nadstandardním extraligovým hráčem. V jedenácti zápasech nasbíral čtrnáct bodů a prakticky ihned se zařadil mezi lídry brněnského celku.

Nejvydařenější utkání v brněnském dresu odehrál bronzový medailista z olympijských her v Pekingu v úterý proti Českým Budějovicím. Kometa po prohře s karlovarskou Energií klesla na 13. místo extraligové tabulky a nutně potřebovala získat tři body. Pospíšil se v klíčovém duelu sezony ukázal jako správný lídr, vstřelil gól, ke kterému přidal asistenci a zápas zakončil s pěti kladnými body ve statistice plus minus.

"Jsem rád, že jsme zápas zvládli a naší formaci se tak dařilo. S klukama se mně výborně spolupracuje. Chtěli bychom v této hře pokračovat i v dalších zápasech. Hrát zodpovědně do obrany, proměňovat šance," řekl slovenský reprezentant po úterní výhře.

Kometu úspěch s Budějovicemi nakopl a v pátek a v neděli přidala další dvě výhry, díky kterým se posunula na devátou příčku extraligové tabulky. Kladno i Liberec svěřenci Patrika Martince zdolali shodně 3:0 a Pospíšil se v obou zápasech připomněl dvěma body. S Kladnem zapsal gól a asistenci a vítězství nad Libercem režíroval dvěma nahrávkami.

Další hvězdy týdne

Jakub Flek (Brno)

K výraznému zlepšení Komety přispěl také Jakub Flek. Pospíšilův spoluhráč z druhého brněnského útoku zaznamenal v týdnu pět kanadských bodů za tři góly a dvě asistence a s 16 brankami je druhým nejlepším brněnským střelcem v dosavadním průběhu sezony.

Výrazná předsezonní posila z Karlových Varů se stejně jako Pospíšil blýskla v existenčním zápase proti českobudějovickému Motoru. Flek Jihočechy sestřelil svým prvním hattrickem v brněnském dresu a nastartoval vítěznou sérii Komety.

"Věřím, že toto byl odraz ode dna. Jednou to přijít muselo a snad je to cesta k lepším zítřkům. Sezona je ještě dlouhá a můžeme to ještě celé zachránit," líčil po důležité výhře bronzový medailista z loňského světového šampionátu.

Kometa uspěla i v dalších dvou dvou zápasech a má našlápnuto k postupu do předkola play off. Těžká práce brněnských hokejistů ale ani zdaleka nekončí. Devět kol před koncem základní části má ambiciózní celek jen pětibodový náskok na třinácté České Budějovice.

"Teď musíme zabrat s každým soupeřem, i kdyby přijeli New York Rangers. Musíme vyhrávat za každou cenu a proti komukoliv. Do každého utkání musíme jít s tím, že budeme padat po hubě," burcoval před zbytkem základní části rychlonohý forvard.

Lukáš Sedlák (Pardubice)

Pardubické Dynamo ovládlo třináct z posledních patnácti zápasů a na čele tabulky má již patnáctibodový náskok na druhé Vítkovice. K posledním třem výhrám Východočechům výrazně dopomohl i ofenzivní tahoun Lukáš Sedlák. Útočník, který do Pardubic přišel z Philadelphie, v posledním týdnu získal pět bodů a přispěl svému týmu ke skalpu Třince, Plzně a Mladé Boleslavi.

Vydařený večer Sedlák prožil především v Mladé Boleslavi, kde dvěma góly a asistencí řídil výhru 5:3. Své body rozdělil do všech třech dějství. Nejprve připravil vyrovnávací branku na 1:1 pro obránce Davida Musila. V polovině zápasu zakončil přesilovkovou souhru a svůj účet uzavřel v úvodu třetí části, kdy druhým gólem v zápase pečetil pardubické vítězství.

Se čtyřmi střeleckými pokusy byl devětadvacetiletý útočník nejaktivnějším střelcem Dynama v zápase, prvního hattricku v české extralize se ale nedočkal. I tak proti Bruslařům odehrál nejvydařenější zápas po příchodu z NHL a vylepšil svou bilanci na 18 bodů v patnácti zápasech.

Jordann Perret (Hradec Králové)

Francouzský útočník kvůli zranění zmeškal úvod sezony. Návrat do zápasového rytmu mu ale zatím nečiní sebemenší problém. Před Vánocemi bodoval hned ve svém prvním utkání v sezoně a v šestnácti duelech, které doposud odehrál, zaznamenal třináct bodů za čtyři góly a devět asistencí.

V uplynulém týdnu bodoval ve všech třech zápasech a s šesti body za gól a pět asistencí byl nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu. Nejlépe Perretovi vyšlo nedělní utkání s Kladnem, ve kterém třemi asistencemi pomohl Hradci k třetí výhře za sebou.

Svěřenci Tomáše Martince před Kladnem porazili i Karlovy Vary a Vítkovice a z osmého místa nevzdávají útok na elitní čtyřku. Na Třinec, který drží poslední přímé postupové místo do čtvrtfinále play off, ztrácí devět kol před koncem základní části pouze čtyři body. Rozjetý Perret může být v boji o výhodnější pozici před vrcholem sezony důležitým hradeckým trumfem.