Sparta velký obrat v Plzni nedotáhla. Pardubice porazily Mladou Boleslav

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta velký obrat v Plzni nedotáhla. Pardubice porazily Mladou Boleslav
Aktualizováno
Sparta velký obrat v Plzni nedotáhla. Pardubice porazily Mladou Boleslav
Sparta velký obrat v Plzni nedotáhla. Pardubice porazily Mladou BoleslavProfimedia
Ve 43. kole Tipsport extraligy zavítaly České Budějovice do Litvínova, zápas nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hosté. Hradec Králové pohostil Kladno. Domácí nad svým sokem zvítězili 4:2, o rozhodující trefu se v čase 51:24 postaral z přesilovky Lukáš Cingeľ (30). Brno si s Libercem poradilo pohodlně 3:0. Sparta v Plzni prohrávala dokonce 1:3, nakonec ale dorovnala a o tom, kdo si odnese více bodů, rozhodly až nájezdy. V těch byli úspěšnější Indiáni. Jako poslední odstartovalo klání mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi, které Východočeši ovládli 5:3.

Litvínov – České Budějovice 1:0sn

Litvínov zdolal doma České Budějovice, zabral po dvou porážkách za sebou a předstihl právě Motor o skóre na 12. místě. Rozhodl o tom v šesté sérii rozstřelu kanadský útočník Giorgio Estephan, který proměnil oba své pokusy v nájezdech. Gólman Šimon Zajíček přispěl k třetí výhře ve vzájemných duelech za sebou prvním čistým kontem v extraligové kariéře. Jeho protějšek Dominik Hrachovina si připsal druhou nulu v sezoně.

Hradec Králové – Kladno 4:2

Hradec Králové porazil Kladno 4:2. Východočeši tak bodovali naplno potřetí za sebou a nadále posilují naději na umístění v elitní čtveřici soutěže. V 52. minutě rozhodl za stavu 2:2 útočník Cingeľ. Jednu ze tří asistencí v duelu si u jeho gólu připsal francouzský útočník Jordann Perret. Rytíři jsou nadále poslední a na třinácté České Budějovice i dvanáctý Litvínov ztrácí už sedm bodů.

Brno – Liberec 3:0

Brna zvítězilo nad Libercem 3:0, a zaznamenalo tak třetí výhru za sebou, pokaždé přitom bodovalo naplno. Všechny góly vstřelila Kometa v přesilových hrách, její brankář Dominik Furch udržel podruhé za sebou a celkově počtvrté v sezoně čisté konto. Bílí Tygři prohráli čtvrtý zápas v arénách soupeřů v řadě.

Olomouc – Karlovy Vary 3:4

Karlovy Vary zvítězily v Olomouci 4:3. Západočeši uspěli počtvrté z posledních pěti utkání, vždy přitom dosáhli na plný zisk. Hanáci naproti tomu prohráli potřetí z uplynulých čtyř startů. V čase 59:59 rozhodl o triumfu hráčů Energie svým druhým dnešním gólem útočník Martin Kohout.

Plzeň – Sparta Praha 4:3sn

Plzeň porazila Spartu 4:3 po samostatných nájezdech a zabrala po dvou předchozích vystoupeních bez bodového zisku. Domácí skórovali jako první a vedli pak i 3:1, ale aktivnější hosté dokázali dvěma slepenými góly vyrovnat a v závěru základní hrací doby sahali po tříbodové výhře. Dramatický duel rozhodl ve prospěch Indiánů vítězným nájezdem v páté sérii překvapivý exekutor Michal Houdek a ukončil tak sedmizápasovou úspěšnou sérii Sparty.

Mladá Boleslav – Pardubice 3:5

Pardubice zvítězily v Mladé Boleslavi 5:3. Hosté uspěli poosmé za sebou, pokaždé navíc s plným ziskem a vedou tabulku soutěže před druhými Vítkovicemi už o 15 bodů. Tři body za dva góly a nahrávku si připsal pardubický útočník Lukáš Sedlák. Středočeši doma neuspěli poprvé v novém roce 2023 po sérii pěti výher.