Livesport hráč týdne české extraligy: Střelec Řepík, rozjetý Bukarts a veterán Plekanec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Střelec Řepík, rozjetý Bukarts a veterán Plekanec

Michal Řepík vstřelil ve šlágru s Pardubicemi dva góly.
Michal Řepík vstřelil ve šlágru s Pardubicemi dva góly.HC Sparta Praha
Uplynulý extraligový týden náramně vyšel pražské Spartě. Svěřenci trenéra Miloslava Hořavy vyhráli všechny tři zápasy a výrazný podíl na tom měl kapitán Michal Řepík (34), jenž nastřílel pět gólů. Pěti body se blýskl také vítkovický Roberts Bukarts (32), který ve třech duelech zaznamenal gól a čtyři asistence. Jubilejní 100. branku v kladenském dresu dal Tomáš Plekanec (40) a dařilo se také pardubickému bekovi Janu Košťálkovi (27).

Michal Řepík (Sparta)

Pěti góly ve třech zápasech se blýskl sparťan Michal Řepík. Nejlepší střelec pražského celku v úterý hattrickem řídil výhru nad Karlovými Vary a v neděli se dvěma góly podepsal pod vítězství nad vedoucími Pardubicemi. Hned čtyři ze svých pěti branek dal kapitán Pražanů v přesilovkách.

V posledních zápasech se Spartě v početních výhodách daří nadstandardně. Šest přesilovkových gólů ve třech duelech musí trenérský štáb před blížícím se play off těšit. "Přesilovky se nám daří celkově, jsme za ně rádi. Přichází důležitá část sezony, máme před sebou ještě osm zápasů a pak play off. Doufám že se nám v přesilovkách bude dařit i dál," řekl klubovému webu Řepík.

Sparta díky skvělé hře speciálních týmů vyhrála poslední tři zápasy a přiblížila se druhým Vítkovicím na rozdíl pouhých dvou bodů. Cenným poznatkem před vyřazovacími boji je fakt, že pražský celek poráží i další týmy z čela tabulky. Skalpy prvních Pardubic a druhých Vítkovic jsou pro svěřence Miloslava Hořavy hodně cenné.

"Poslední dva zápasy pro nás byly velký test. Je vidět, že jsou Pardubice i Vítkovice dobré týmy. Jsem rád, že jsme se s nimi poměřili a dokázali jsme si, že proti nim můžeme hrát a zasloužíme si respekt," liboval si po dvou čtyřgólových výhrách Řepík.

Další hvězdy týdne

Roberts Bukarts (Vítkovice)

Hokejisté Vítkovic za sebou nemají povedený týden. Prohry se Spartou a Třincem jim zkomplikovali boj o druhé místo. Osm kol před koncem sice mají dvoubodový náskok před pražským celkem, odehráli ale o jeden zápas víc. Bídu ostravského celku zvrátil až v neděli Roberts Bukarts, který gólem a dvěma asistencemi řídil vítězství 3:2 nad Mladou Boleslaví.

Dvaatřicetiletý lotyšský reprezentant protáhl svou bodovou sérii již na pět zápasů a se 43 body je druhým nejproduktivnějším extraligovým hráčem. Lépe na tom je pouze třinecký Marko Daňo, který nasbíral stejně bodů, ale vstřelil o tři góly víc.

Proti Boleslavi Bukarts nejprve tvrdou ranou k tyči srovnal na 1:1. Ve druhé polovině zápasu se pak dvěma nahrávkami podílel na obratu na konečných 3:2. V předchozích dvou zápasech zaznamenal dvě asistence, které ale na výhru Vítkovic nestačily.

Tomáš Plekanec (Kladno)

Tomáš Plekanec ve dvou zápasech uplynulého týdne zapsal čtyři body a pomohl Kladnu ke třem bodům za důležitou výhru s Litvínovem. V neděli proti Třinci Plekanec získal tři body za gól a dvě asistence, prohru Rytířů ale neodvrátil. Se 41 body je čtyřicetiletý veterán pátým nejproduktivnějším hráčem extraligy.

Rytíři i díky příspěvku svého kapitána ztrácí na předposlední České Budějovice čtyři body a osm kol před koncem stále živí naději na udržení extraligové příslušnosti. Pokud by se nedokázali dostat před Motor, čekala by je podruhé za sebou baráž o udržení mezi elitou.

"Žijeme. Kdybychom prohráli, šance by byla zase mizerná. Pořád jsme ve hře, budeme bojovat do konce. Byl to další z klíčových zápasů. V hlavách to bylo, ale neřekl bych, že to bylo víc než třeba s Kometou. Nebo předtím," řekl Plekanec po páteční výhře nad Litvínovem.

Plekanec se proti Litvínovu stal 34. hráčem v historii kladenského klubu, který dokázal nastřílet sto branek v soutěžních zápasech. "To vůbec nevím. Jde to mimo mě," uvedl útočník, jenž odehrál přes tisíc utkání v NHL za Montreal a Toronto.

Jan Košťálek (Pardubice)

Návrat po zranění jako hrom. Pardubický bek Jan Košťálek bodoval ve všech čtyřech zápasech, ve kterých se po vynucené pauze představil, a s 26 body je třetím nejproduktivnějším bekem v extralize. V uplynulém týdnu na sebe upozornil čtyřmi body za gól a tři asistence.

V pátek třemi nahrávkami řídil výhru 4:1 nad Olomoucí a v neděli jeho přesná trefa neodvrátila prohru Východočechů s pražskou Spartou. Reprezentační obránce sice poslal Dynamo do vedení 2:1, poté ale sám zavinil jeden z faulů, který Pražané dokázali potrestat a otočili skóre na konečných 4:2.