Sparta ovládla duel gigantů, lídra z Pardubic porazila 4:2. Jágr skóroval proti Třinci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta ovládla duel gigantů, lídra z Pardubic porazila 4:2. Jágr skóroval proti Třinci

Aktualizováno
Sparta zastavila vítěznou sérii Pardubic.
Sparta zastavila vítěznou sérii Pardubic.Profimedia
Domácí Sparta porazila ve 45. kole Tipsport extraligy vedoucí tým soutěže Pardubice 4:2, a ukončila tak soupeřovu sadu devíti vítězných zápasů v řadě. Sama naopak bodovala už 11krát za sebou. Dvěma góly se pod výhru podepsal kapitán Michal Řepík (34). Při prohře Kladna 4:5 v Třinci si na straně hostů jednu branku připsal Jaromír Jágr (50). Ta měla navíc pořadové číslo 1099 a majitel Rytířů se tím pádem osamostatnil na čele tabulky v počtu gólů na ligové a reprezentační scéně. Dosud se o první pozici dělil s velikánem Waynem Gretzkym (62).

Sparta – Pardubice 4:2

Pražané díky dvěma gólům kapitána Michala Řepíka a třem využitým přesilovkám bodovali 11. kolo po sobě. Dynamo prohrálo po sérii devíti výher poprvé od 10. ledna, kdy doma podlehlo právě Spartě. Utkání v O2 areně sledovala nejvyšší návštěvnost v sezoně 16.653 diváků.

Třinec – Kladno 5:4

Třinec zdolal na svém ledě Kladno 5:4. Obhájce titulu vedl 3:1, ale po rekordním gólu Jágra prohrával ve 45. minutě 3:4. Kladenský šéf vstřelil 1099. branku v součtu tref ze světových soutěží a národního mužstva a osamostatnil se v čele tabulky, které doposud vládl společně s Waynem Gretzkym. Výhru Ocelářů řídil nejlepší střelec extraligy Marko Daňo, který nasbíral celkem čtyři body za dvě branky a dvě asistence.

Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3

Druhé Vítkovice vyhrály na ledě Mladé Boleslavi 3:2 a zabraly po sérii čtyř porážek. Rozhodl o tom v čase 45:03 svou premiérovou brankou v nejvyšší soutěži osmnáctiletý obránce Matěj Prčík. Tři body za gól a dvě asistence si připsal lotyšský útočník Roberts Bukarts. Bruslařský klub prohrál počtvrté za sebou a zůstává jedenáctý.

Hradec Králové – Brno 1:0

Hradec Králové porazil v souboji dvou "rozjetých" týmů brněnskou Kometu a vyhrál popáté za sebou. Utkání rozhodl gól Christophe Lalancetta ve 12. minutě, brankář Henri Kiviaho si připsal páté čisté konto v sezoně. Kouč Tomáš Martinec tak i na druhý pokus přemohl bratra Patrika.

Litvínov – Karlovy Vary 1:2p

Litvínov prohrál doma s Karlovými Vary 1:2 v prodloužení a komplikuje si boj o předkolo play off. Z posledních pěti utkání zvítězil pouze v jediném. Podkrušnohorské derby rozhodl třicet vteřin po startu prodloužení obránce Dalimil Mikyska svým prvním gólem v sezoně. Hostující Energie je devátá, Litvínov dvanáctý.

Plzeň – Liberec 2:4

Liberec zvítězil na ledě Plzně 4:2 a připsal si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Domácí si v první třetině vypracovali dvougólové vedení, ale hosté stihli díky využité přesilové hře ještě do pauzy snížit a nakonec i zásluhou tří využitých početních výhod dokonali obrat. Dvěma góly včetně vítězné trefy se v dresu Bílých Tygrů blýskl útočník Tomáš Filippi.

Olomouc – České Budějovice 3:2

Olomouc otočila zápas proti Českým Budějovicím, vyhrála 3:2 a uspěla po předešlých třech prohrách. Motor vedl na Hané 2:0, ale nakonec si připsal třetí prohru za sebou a i nadále je třináctý. Olomouc je sedmá. Zápas rozhodl v 55. minutě v přesilové hře Jan Bambula.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport