Lyonu protekl bodový zisk mezi prsty. Auxerre si k ukončení úmorné série pomohlo obratem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lyonu protekl bodový zisk mezi prsty. Auxerre si k ukončení úmorné série pomohlo obratem
Auxerre nečekaně bralo všechny body.
Auxerre nečekaně bralo všechny body.AFP
Předposlední Auxerre překvapivě otočilo utkání na vlastní půdě proti Lyonu a 24. kolo Ligue 1 zahájilo vítězstvím 2:1. Domácím přitom ve 36. minutě vůbec nevyšla ofsajdová past a k hlavičce se dostal Moussa Dembélé (26), který poslal Olympique do vedení. Celek bojující o záchranu ovšem na hřišti potil krev, což se mu nakonec vyplatilo, protože krátce po zahájení druhé půle dvěma slepenými góly zvrátil vývoj duelu a zajistil si první ligový triumf od 30. října.

Diplomaté vstoupili do utkání překvapivě dobře. Během prvních 15 minut byli i lehce nebezpečnější než věhlasný soupeř, ale jejich problémem bylo se dostat do koncovky. Jako první měl práci mezi třemi tyčemi rumunský brankář Ionut Radu. Na centr nejvýše vyskočil mladík Sinaly Diomandé, jehož hlavičku nakonec bývalý gólman Interu zlikvidoval.

První šance nastartovala svěřence legendárního Laurenta Blanca, leč obrana Auxerre dlouho fungovala parádně. Defenziva domácích přesto kapitulovala ještě v prvním dějství. Na centr z pravé strany si naskočil Dembélé a s přispěním ne příliš kvalitního zákroku Radua nakonec míč skončil za brankovou čárou.

Utkání Auxerre – Lyon 2:1

Úvod druhé poloviny patřil opět domácím. Tentokrát se ale střelecky činili, a to hned dvakrát. Nejprve proklouzla penalta Gaëtana Perrina mezi rukama Anthonyho Lopese, načež po rohovém kopu otočil stav utkání efektní rybičkou Jubal. Les Gones se po bleskurychlé otočce nedokázali vzpamatovat a přes kompaktní blok odhodlaného soupeře se jim nedařilo procházet.

Byli to naopak hráči v bílých dresech, kteří i nadále těžili z rychlých protiútoků a zaměstnávali portugalského brankáře. Alespoň bod mohl v závěru hostům zařídit stoper Castello Lukeba, ale jeho hlavičku lapil gólman domácích.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport

Auxerre tak získalo velmi důležité vítězství v boji o záchranu. V dalším kole jej bude 26. února čekat duel s Lorientem, Lyon svede o den dříve bitvu s Angers.

Livesport hráč utkání: Han-Noah Massengo (Auxerre)