Maděrová skončila v Davosu v paralelním slalomu snowboardistek šestá, vyhrála Hofmeisterová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Maděrová skončila v Davosu v paralelním slalomu snowboardistek šestá, vyhrála Hofmeisterová

Ramona Theresia Hofmeisterová byla znovu nejlepší.
Ramona Theresia Hofmeisterová byla znovu nejlepší.Profimedia
Snowboardistka Zuzana Maděrová (20) skončila šestá v paralelním slalomu Světového poháru v Davosu. Semifinalistka předchozího obřího slalomu v Cortině d'Ampezzo vypadla ve čtvrtfinále s Italkou Lucií Dalmassovou (26), jež ve Švýcarsku vybojovala stříbro. I potřetí v sezoně dominovala před vánoční pauzou Němka Ramona Theresia Hofmeisterová (27). Opět chyběla Ester Ledecká (28), která nejprve startovala na lyžích a nyní doléčuje nemoc.

Maděrová před týdnem v Cortině bojovala o premiérovou medaili, ale těsně na ni nedosáhla. Dnes ji ve vyřazovacích jízdách zastavila Dalmassová, která nakonec našla v Davosu jedinou přemožitelku v Hofmeisterové.

"Jelo se mi dobře, trať byla skvěle upravená. Bohužel se mi o kousek nepodařilo postoupit do semifinále," napsala Maděrová ČTK. S Dalmassovou prohrála o 26 setin sekundy.

"Důležitější než samotný výsledek, který je i tak skvělý, je pro mě dnes fakt, že na to mám. Což se prokázalo v kvalifikaci. Z toho mám obrovskou radost a těším se, co přijde po Vánocích," uvedla dvacetiletá česká závodnice. V kvalifikaci byla čtvrtá za Švýcarkou Julií Zoggovou, Hofmeisterovou a Rakušankou Danielou Ulbingovou. Dalmassovou porazila.

"Třetí vítězství za sebou, mé druhé ve slalomu. Je to úžasné. Jsem totálně na vlně," řekla sedmadvacetiletá Němka po 18. pohárovém vítězství v kariéře. "Vůbec teď nepotřebuju vánoční pauzu, hned bych mohla znovu jet," uvedla.

Další závod snowboardistky čeká 13. ledna, kdy je na programu opět ve Švýcarsku paralelní obří slalom ve Scuolu. V průběžném hodnocení SP je Maděrová sedmá. Adam Počinek skončil v kvalifikaci šestatřicátý.