Noční slalom v Courchevelu ovládla Vlhová před Shiffrinovou. Dubovská bodovala i počtvrté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Noční slalom v Courchevelu ovládla Vlhová před Shiffrinovou. Dubovská bodovala i počtvrté

Úřadující olympijská vítězka zvítězila ve Francii díky suverénně nejrychlejšímu druhému kolu
Úřadující olympijská vítězka zvítězila ve Francii díky suverénně nejrychlejšímu druhému koluProfimedia
Noční slalom Světového poháru v Courchevelu vyhrála slovenská lyžařka Petra Vlhová před americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou. Česká reprezentantka Martina Dubovská bodovala i ve čtvrtém slalomu sezony, skončila na 24. pozici.

Úřadující olympijská vítězka Vlhová zvítězila ve Francii díky suverénně nejrychlejšímu druhému kolu. Po první jízdě byla s odstupem 17 setin za Shiffrinovou druhá, nakonec ale vedoucí ženu Světového poháru porazila o 24 setin.

Obě nejlepší slalomářky posledních let zatím v této sezoně žádnou jinou soupeřku na nejvyšší stupínek v nejtechničtější disciplíně nepustily a mají po dvou výhrách. Svůj velký náskok před zbytkem startovního pole potvrdily i dnes, třetí Katharina Truppeová ztratila na Vlhovou už propastných 2,06 sekundy.

Osmadvacetiletá Vlhová si připsala jubilejní 30. vítězství kariéry, 21. ve slalomu. V průběžném hodnocení disciplíny je za Shiffrinovou druhá, celkově je třetí.

Dubovská, jež startovala v Courchevelu po nemoci, postoupila do druhého kola dvacátým časem. V druhé jízdě za zhoršené viditelnosti ještě v pořadí klesla, nicméně vylepšila své 26. místo z předchozího závodu v Killingtonu, kde před měsícem zaznamenala nejhorší výsledek v SP za poslední tři roky. Předtím byla v Levi čtrnáctá a šestnáctá.

Posledními závody lyžařek v roce 2023 budou příští týden slalom a obří slalom v Lienzi.