Manchester City díky čtvrtému hattricku Haalanda porazil Wolves 3:0 a přiblížil se Arsenalu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City díky čtvrtému hattricku Haalanda porazil Wolves 3:0 a přiblížil se Arsenalu

Manchester City díky čtvrtému hattricku Haalanda porazil Wolves 3:0 a přiblížil se Arsenalu
Manchester City díky čtvrtému hattricku Haalanda porazil Wolves 3:0 a přiblížil se ArsenaluAFP
Fotbalisté Manchesteru City zvládli domácí utkání 21. kola Premier League, když porazili Wolverhampton jednoznačně 3:0. O kompletní porci branek se nepostaral nikdo jiný než Erling Haaland (22), který na Etihad Stadium v této sezoně vstřelil už 18 ligových gólů, čímž překonal dosavadní klubový rekord Sergia Agüera, jenž jich v ročníku 2011/12 vsítil 16. V zápase mezi Leedsem a Brentfordem diváci žádný gól neviděli, hosté navíc ani jednou nevystřelili na bránu.

Manchester City – Wolves 3:0

Utkání začali podle očekávání aktivněji domácí, kteří drželi míč na svých kopačkách a snažili se tvořit hru. Vlci jim kombinaci znepříjemňovali velmi tvrdou hrou do těla a častými fauly. Do první větší příležitosti se v 19. minutě dostal Haaland, jeho pokus ale José Sá bez problémů zneškodnil.

Citizens ve svém snažení nepolevovali, což jim ve 40. minutě přineslo kýžené ovoce. De Bruyne našel milimetrově přesným centrem ve vápně Haalanda, který se hlavou nemýlil a poslal svůj tým do vedení. V nastaveném čase první půle ještě zachránil Wolves od druhé inkasované branky Nathan Collins, jenž na brankové čáře vyhlavičkoval střelu Jacka Grealishe.

Manchester vyslal na bránu Wolves sedm střel.
Manchester vyslal na bránu Wolves sedm střel.Opta by Stats Perform / AFP

Druhý poločas začal pro hráče v bledě modrých dresech tím nejlepším možným způsobem. Ve 49. minutě Rúben Neves ve vápně nechtěně fauloval Ilkaye Gündogana a rozhodčí odpískal pokutový kop. K tomu se postavil norský ostrostřelec a střelou doprostřed opět rozjásal fanoušky na Etihad Stadium. Trvalo to pouhých pět minut a Haaland završil hattrick. Velkou chybu v rozehrávce udělal brankář Sá, jenž nabídl míč Riyadovi Mahrezovi. Alžírský křídelník následně prokázal týmovost, když předložil balon nejlepšímu střelci Premier League, a ten se v zakončení nemýlil.

Pro Nora šlo o čtvrtý třígólový zápas v 19. startu za Citizens, čímž překonal ligový rekord Ruuda van Nistelrooye, jenž zaznamenal stejný počet hattricků až v 65. utkání. Gólovou show následně mohl podpořit i Mahrez, jeho branka z 66. minuty však nebyla uznána kvůli ofsajdu. Velkou možnost na zvýšení náskoku měl v 74. minutě čerstvý mistr světa Julián Álvarez, tentokrát byl ale proti Sá. Stav utkání tak až do závěrečného hvizdu zůstal stejný.

Leeds – Brentford 0:0

Hned zkraje zápasu se dostal po nákopu k zajímavému zakončení Ivan Toney. Jenže útočník, který byl obviněn z porušení 232 pravidel o sázení, branku Pávů z voleje přestřelil. Poté se otěží chopili domácí. Jejich agresivní vysoký presink byl pro obranu hostí velký problém. Ve 14. minutě dostali svěřenci Jesseho Marsche k dispozici přímý kop z nebezpečné pozice, jenže jeho exekutor, nově příchozí defenzivní univerzál Maximilian Wöber, mířil nad.

Problémem United byla přesnost v předfinální fázi. Naopak Brentford si vytvořil slušný počet šancí, které neměly daleko ke gólu. Ve 35. minutě mohli hráči Včel využít rychlého protiútoku, nahrávku pod sebe od Rica Henryho však skluzem zachytil jeden z obránců.

Ani jeden z týmů si moc šancí nevytvořil.
Ani jeden z týmů si moc šancí nevytvořil.Opta by Stats Perform

Úvod druhého dějství jednoznačně patřil The Whites, ti ale stále museli řešit stejný problém. Nedokázali si vypracovat dobré střelecké příležitosti. Obraně Včel dělal největší problémy Rodrigo, jenž ale před zápasem očividně nenazul střelecké kopačky a v několika příležitostech selhal.

V 72. minutě pak zpoza vápna pálil Jack Harrison, ten však napálil míč brankáři Bees přímo do rukavic. Spasit Leeds měl dlouho zraněný Patrick Bamford, jenž v prvním utkání po návratu ze střídačky vstřelil branku na Villa Parku. Ani tento anglický útočník ale nedokázal prolomit smůlu, kterou domácí měli ve druhé půli.

Arsenal – Man. United 3:2. Nketiah hrdinou šlágru, utkání rozhodl v úplném závěru
Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport