Manciniho nepovedená premiéra. Saúdská Arábie pod italským vedením nestačila na Kostariku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manciniho nepovedená premiéra. Saúdská Arábie pod italským vedením nestačila na Kostariku
Mancini začal na lavičce Saúdské Arábie porážkou od Kostariky.
Mancini začal na lavičce Saúdské Arábie porážkou od Kostariky.AFP
Trenér italských mistrů Evropy z roku 2021 Roberto Mancini (58) zahájil působení na lavičce fotbalové reprezentace Saúdské Arábie porážkou 1:3 v přípravném utkání proti Kostarice. Bývalý kouč Manchesteru City podepsal v srpnu v Saúdské Arábii čtyřletou smlouvu, díky níž by si měl vydělat 25 milionů eur (610 milionů korun) ročně.

Zápasu hranému v St James' Parku v Newcastlu předcházel protest skupiny fanoušků místního klubu Premier League, kterým vadilo, že Saúdská Arábie si vybrala jejich stadion za domácí. Majoritním vlastníkem United je saúdskoarabský investiční fond a koupě tradičního klubu byla podle kritiků součástí strategie, jak si vylepšit image poškozenou stavem lidských práv a svobod v zemi.

Manciniho debut na lavičce Saúdské Arábie podrobně sledoval i italský tisk, jenž připomněl, že má kouč k dispozici jen málo hráčů mezinárodního formátu. Většina jeho svěřenců předváděla naivní fotbal, počínaje gólmanem Nawafem Al Aqidim Jediný gól týmu, jenž na loňském MS v Kataru šokoval v prvním utkání vítězstvím nad pozdějšími šampiony Argentinci, vstřelil navrátilci do kostarické branky Keyloru Navasovi Ali Al Bulayhi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

"Mancinimu se nepovedlo zvednout slabou technickou a taktickou úroveň Zelených orlů, kteří proti Kostarice utrpěli pátou porážku za sebou," připomněl Tuttosport neúspěšnou šňůru týmu, která vedla po MS k odvolání trenéra Hervého Renarda.

V úterý čeká Saúdskou Arábii opět v Newcastlu zápas s Koreou vedenou německým trenérem Jürgenem Klinsmannem.

Saúdská Arábie – Kostarika 1:3