Nastal čas psát historii. Mancini se stal trenérem reprezentace Saúdské Arábie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nastal čas psát historii. Mancini se stal trenérem reprezentace Saúdské Arábie
Robeto Mancini má po dvou týdnech znovu práci.
Robeto Mancini má po dvou týdnech znovu práci.Profimedia
Bývalý kouč italské reprezentace Roberto Mancini (58) bude trénovat fotbalisty Saúdské Arábie. Tamní svaz oznámil, že s osmapadesátiletým koučem podepsal čtyřletou smlouvu. Podle italských médií si Mancini v nové funkci vydělá 25 milionů eur (602 milionů korun) ročně.

Mancini odstoupil z pozice trenéra italských fotbalistů před dvěma týdny po pětiletém působení, během něhož dovedl Azzurri k titulu mistrů Evropy, ale nepostoupil s nimi na mistrovství světa do Kataru. Nahradil ho bývalý kouč mistrovské Neapole Luciano Spalletti.

"Psal jsem historii v Evropě. Teď nastal čas psát historii se Saúdskou Arábií," uvedl Mancini ve videu zveřejněném saúdskoarabskou fotbalovou federací. Poprvé nové svěřence povede v zářijových přípravných zápasech proti Kostarice a Koreji. Oba duely se budou hrát v Newcastlu na stadionu tamního klubu Premier League, jehož většinovým majitelem je saúdskoarabský investiční fond.

U reprezentace Saúdské Arábie skončil v březnu francouzský trenér Hervé Renard. Národní tým země, jež v posledních měsících investuje do sportu obrovské částky, bude na začátku příštího roku útočit na čtvrtý asijský titul na kontinentálním šampionátu v Kataru.

Mancini bude trénovat druhé národní mužstvo v kariéře. Před italskou reprezentací vedl Fiorentinu, Lazio Řím, Inter Milán, Manchester City, Galatasaray Istanbul a Zenit Petrohrad. Jako hráč absolvoval někdejší útočník Sampdorie Janov či Lazia v národním týmu 36 utkání a dal čtyři góly.

Fotbalový víkend ONLINE