Události Ligue 1: PSG spasil návrat Mbappého, Marseille zůstává po obratu na dostřel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Události Ligue 1: PSG spasil návrat Mbappého, Marseille zůstává po obratu na dostřel
Kylian Mbappé se vrátil do sestavy PSG ve velkém stylu.
Kylian Mbappé se vrátil do sestavy PSG ve velkém stylu.
@PSG_English
PSG v nádherném zápase přestřílelo Lille 4:3 a získalo výhru, kterou v aktuální situaci zoufale potřebovalo. Vděčí za ni hlavně Kylianu Mbappému (24), jehož návrat do sestavy proběhl ve velkém stylu. Boj o titul ale zůstává otevřený. Těžkou zkoušku totiž ve 24. kole zvládla i Marseille.

Poprvé od roku 2011 tři soutěžní porážky v řadě. Nespokojení fanoušci a napjatá atmosféra v kabině. Spekulace o odvolání trenéra Christopha Galtiera. A do toho fotky Neymara v McDonaldu a na pokerovém turnaji jen den po porážce s Bayernem. PSG rozhodně neprožívá dobré období, hodil by se mu tak zápas proti slabému soupeři, na kterém by si Les Parisiens mohli zlepšit formu i náladu. Místo toho ale v neděli krátce po poledni doma nastoupili proti Lille, jež pod vedením Paula Fonsecy roste každým zápasem.

Portugalský trenér udělal v posledních měsících z LOSC jeden z nejzábavnějších celků Ligue 1. A jeho svěřenci nezklamali ani v Paříži. S favoritem sehráli naprosto otevřenou a vyrovnanou partii, přehráli ho na držení míče i počet střel a dokázali otočit z 0:2 na 3:2, což se v Parku princů povede málokomu. Byl to úplně jiný výkon než ten, který proti PSG předvedli v srpnu, kdy doma schytali ostudný debakl 1:7. Jenže ani tentokrát to na body nestačilo.

Do sestavy domácích se totiž po zranění vrátil Kylian Mbappé. Zatímco proti Bayernu stihl obranu soupeře větrat jen během omezeného času na hřišti, proti Lille mohl řádit hned od výkopu. A akcí v 11. minutě, kdy protancoval mezi dvěma obránci hostů a s přehledem zakončil, všem ukázal, proč je nejlepším hráčem v kádru PSG. Mezi střelce se pak zapsal ještě jednou, když v 87. minutě vyrovnal na 3:3.

Statistiky zápasu PSG – Lille
Opta by Stats Perform

Vítězný gól vstřelil v nastavení Lionel Messi, který se povedeným přímým kopem vykoupil za nevýrazných 90 minut, byl to ale Mbappé, kdo zase jednou táhl PSG a zařídil mu úspěch v důležitém zápase. Výkon Galtierova týmu nebyl proti Lille ani zdaleka ideální, vybojované tři body ho ale můžou významně nakopnout do příštích týdnů sezóny.

Kromě Ligy mistrů musí PSG bojovat i v Ligue 1, kde zdaleka není o titulu rozhodnuto. Na dostřel se tvrdohlavě drží Marseille, která v neděli večer prošla velkou zkouškou svých ambic. Na hřišti rozjetého Toulouse v první půli vůbec nestíhala a zaslouženě prohrávala, po pauze ale předvedla, proč se ji letos nikdy nedá odepisovat.

Ať už o přestávce řekl trenér Igor Tudor svým svěřencům cokoliv, zafungovalo to skvěle. Olympique po změně stran přepnul na vyšší rychlostní stupeň, nastřílel do brány domácích tři góly a ze hřiště soupeře, který v posledních týdnech vyhrával jeden zápas za druhým, si odvedl plný počet bodů za triumf 3:2. Na vedoucí PSG tak Marseille i nadále ztrácí jen 5 bodů. A už příští týden je na programu Le Classique na Vélodromu. Už tak vyhrocené derby dvou největších francouzských klubů bude mít tentokrát příchuť boje o titul.

Výsledky Ligue 1

Pořadí na čele Ligue 1
Livesport

Hráč kola

Pokud se v nějakém zápase 24. kola hrálo o příslovečných šest bodů, bylo to v duelu Štrasburku s Angers. Souboj dvou sestupem ohrožených celků zvládl lépe domácí Racing, kterému výhru 2:1 zařídil útočník Habib Diallo. Senegalský reprezentant otevřel už po 14 minutách skóre zápasu a krátce před pauzou se trefil podruhé, když pohotovou hlavičkou přeloboval brankáře hostů. V letošní sezóně má Diallo na kontě už 12 gólů.

Gól kola

Lens po několika slabších výkonech zabralo a doma si poradilo s Nantes 3:1. O první gól Racingu se po 34 minutách hry zasloužil levý bek Deiver Machado, který se prosadil už ve druhém zápase v řadě. A podobně jako minulý týden proti Lyonu, i tentokrát to stálo za to. Kolumbijský obránce se na hranici vápna dostal k přiťuknutému míči a parádním volejem z první ho zakroutil do šibenice branky hostů.

Kompletní tabulka Ligue 1