Divočina na úvod Bundesligy. Bayern smetl Frankfurt 6:1, pět gólů dal už do poločasu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Divočina na úvod Bundesligy. Bayern smetl Frankfurt 6:1, pět gólů dal už do poločasu
Bayern úvodní duel sezony zvládl skvěle.
Bayern úvodní duel sezony zvládl skvěle.twitter.com/FCBayernEN
Úřadující německý mistr si poradil v úvodním utkání nového ročníku Bundesligy s Frankfurtem na jeho hřišti a přehrál ho v poměru 6:1. Bavorský celek vyrazil za obhajobou titulu ve velkém stylu, když zdevastoval svého soupeře v první půli hned pěti brankami. O ty se postaralo pět různých střelců, mezi nimiž nechyběla ani nejzvučnější letní posila Sadio Mané (30).

Bayern Mnichov vstupoval do nového ročníku bez své někdejší útočné hvězdy Roberta Lewandowského, který přestoupil do Barcelony. Úřadující vítěz Evropské ligy, Frankfurt, se chtěl hned v prvním kole postarat o překvapení.

To se nekonalo, protože už v páté minutě z přímého kopu skóroval Joshua Kimmich a perfektním způsobem nastartoval gólové hody. Z úctyhodné vzdálenosti obstřelil zeď a nedal brankáři šanci. V 11. minutě navíc Benjamin Pavard navýšil vedení po rohovém kopu.

Vzápětí mohli domácí snížit po příležitosti z centru, jasná šance Tuty však orazítkovala břevno. Neúnavnému tažení bavorského celku konkurovala sympatická ofenziva domácích a šancemi nabité klání nenechalo fanoušky v klidu. Ve 29. minutě se hlavou prosadila i hvězdná posila Mané a bylo to 3:0. Chvíli po něm změnil utkání v debakl po exhibiční souhře Jamal Musiala. Ještě před odchodem do kabin navíc přidal pátou branku Serge Gnabry.

Statistiky z utkání Frankfurt - Bayern

Druhé dějství bylo ze strany úřadujícího mistra, který dominoval na míči avšak bez velkých brankových příležitostí, díky výraznému náskoku klidnější. Zato domácí měli co napravovat a v 56. minutě přidali čestný zásah, který jim však zamítnul videorozhodčí.

Branku z 64. minuty jim už nemohl upřít nikdo. Randal Kolo Muani byl jejím autorem poté, co ztrestal přehnané mazlení se s míčem Manuela Neuera. Fanoušci mohli v 82. minutě přivítat z lavičky nastupujícího de Ligta, než však vůbec dozněly ochozy, stihl přidat Musiala svůj druhý zásah v zápase, čímž uzavřel gólově bohatý duel.

Bayern tak s přehledem zvládl vstup do nového ročníku Bundesligy a připsal si plný počet bodů. V dalším kole na něj bude 14. srpna čekat Wolfsburg, Frankfurt o den dříve svede bitvu proti Hertě. 

Livesport hráč utkání: Jamal Musiala (Bayern)