Mbappé může změnit jakýkoliv zápas, říká Nagelsmann. Na Bayern zatlačíme, tvrdí Francouz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé může změnit jakýkoliv zápas, říká Nagelsmann. Na Bayern zatlačíme, tvrdí Francouz
Kylian Mbappé dopravil míč dvakrát do sítě, obě radosti mu však zhatil VAR.
Kylian Mbappé dopravil míč dvakrát do sítě, obě radosti mu však zhatil VAR.psg.fr
Ani překvapivě brzký návrat uzdraveného Kyliana Mbappého (24) nepomohl fotbalistům Paris St. Germain odvrátit domácí porážku 0:1 s Bayernem Mnichov. Hvězdný kanonýr naskočil do úvodního duelu osmifinále Ligy mistrů v 53. minutě za nepříznivého stavu a Pařížané od té doby převzali iniciativu. Závěr utkání podle Mbappého naznačil, že francouzští šampioni jsou v odvetě v Allianz Aréně schopní dvojzápas otočit.

Paris SG – Bayern Mnichov 0:1

"K vyrovnání skóre nám stačí jediná branka. Pokud budeme hrát svůj útočný fotbal a Bayern zatlačíme, můžeme si vybojovat postup. Ve druhém poločase se ukázalo, že ani Bayernu se nehraje pod tlakem dobře, musíme na to navázat," citovala Mbappého agentura AFP.

Kanonýr vynechal kvůli zranění tři soutěžní duely a nakonec zvládl odehrát takřka celou druhou půli. "Úvodní hodina se mi nesledovala z lavičky lehce. Bylo to ale dost nečitelné zranění, původně nebylo v plánu, že do utkání zasáhnu. Chtěl jsem spoluhráčům pomoct. Samozřejmě bych hrál nejradši od začátku, ale udělali jsme všechno pro to, abych mohl hrát alespoň část zápasu," uvedl Mbappé.

Nejlepší střelec týmu dostal míč dvakrát do brány a pokaždé mu radost překazil ofsajd. Ve druhém případě odhalil systém VAR nedovolené postavení jen o pár centimetrů. "To je současný fotbal. Máme VAR, takže pokud ukáže ofsajd, je to zkrátka ofsajd. Musíte rychle zase přepnout a soustředit se na hru," konstatoval Mbappé.

Jediným střelcem zápasu tak zůstal jeho spoluhráč z francouzské reprezentace a odchovanec PSG Kingsley Coman, jenž stylově oslavil 50. start v milionářské soutěži. Navázal na vítězný zásah ze střetnutí stejných soupeřů ve finále LM v roce 2020, proti mateřskému klubu ale v úterý neslavil.

"V tomhle městě a klubu jsem vyrostl," podotkl. "Ale z vítězství mám radost. Podali jsme dobrý výkon a mohli jsme nastřílet i více gólů, nakonec ale bereme i těsnou výhru," připomněl Coman, že Bayern byl v prvním poločase lepším týmem.

Na tom se shodli i oba trenéři Christophe Galtier s Julianem Nagelsmannem. "První půli se nám nedařilo držet míč, byl to hodně složitý poločas," uznal domácí kouč Galtier. "Po změně stran jsme bohužel inkasovali těsně předtím, než jsme chtěli poslat do hry Mbappého. Pak se obraz hry změnil," dodal trenér, jehož svěřenci prohráli třetí soutěžní duel v řadě. To se PSG stalo naposledy v roce 2011.

"Mbappé může změnit vývoj jakéhokoliv zápasu, do kterého nastoupí. Ale dnes jsme byli lepším týmem, i když pořád je to jen první krok. Ten druhý nás čeká v Mnichově," připomněl Nagelsmann odvetu, která je na programu 8. března. Do té nebude moct nasadit obránce Benjamina Pavarda, jenž byl v závěru nastavení po druhé žluté kartě vyloučen.