Menší herní vytíženost zatím nevadí. S Hazardem belgická reprezentace stále počítá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menší herní vytíženost zatím nevadí. S Hazardem belgická reprezentace stále počítá

Eden Hazard toho zatím ani letos moc nenahrál.
Eden Hazard toho zatím ani letos moc nenahrál. Reuters
Trenér Belgie Roberto Martínez (49) věří, že Eden Hazard (31) je před zápasy Ligy národů proti Walesu a Nizozemsku v dobrém rozpoložení. Zároveň prohlásil, že ho netrápí Hazardova nižší herní vytíženost v Realu Madrid.

Hazard by na mistrovství světa v Kataru mohl mít v týmu Belgie velkou roli, ale je možné, že bude muset prokázat svou formu a kondici s národním týmem. V Madridu si letos připsal pouze jediný start v základní sestavě a celkově v této sezoně LaLigy odehrál méně než 100 minut.

"Je dobrý," řekl Martínez ve středu novinářům. "Stále dostáváte stejnou otázku: 'Odehrál už dost minut?'. Ale on nevynechal jediný trénink a vypadá vážně dobře. Nedostatek minut a herního času se projevuje, ale je dobře naladěný a těší se na to, až bude na hřišti. Vidím kolem Edena energii a nadšení, které jsem před půl rokem neviděl." dodal belgický trenér.

Martínez připouští, že tyto dva zápasy v mezinárodní přestávce jsou pro záložníka Realu Madrid klíčové z hlediska jeho přípravy na Katar. Zároveň ale říká, že je nepravděpodobné, že by Hazard v některém z utkání odehrál plných 90 minut. "Uvidíme, jak na tom bude s národním týmem, zhodnotíme ho a pak máme sedm týdnů do mistrovství světa," řekl trenér.

Zápasový program fotbalistů Belgie

"Nedáváme si žádný cíl (minut, které by měl odehrát). Hodně bude záležet na tempu hry. Rozhodnutí padne podle toho, jak se bude vyvíjet hra a jeho výkon," prohlásil Martínez.

Martínez ve čtvrtek v Bruselu očekává náročný souboj s Walesem. Belgie si navíc chce udržet naději na finále Ligy národů. V současné chvíli na vedoucí Nizozemsko ztrácí tři body. "Mají systém, který dlouho vyvíjeli. Jsou mimořádně bojovným týmem, který se kvalifikoval na mistrovství světa," řekl.

"Očekáváme stejnou, vysoce intenzivní hru, tak trochu v britském pojetí. Hrají jednoduše, jsou přímočaří a vyvíjejí velký tlak v poli. Je to tým, proti kterému si nikdy neodpočinete," dodal ještě kouč belgického týmu.

Tabulky Ligy národů