Skotsko proti Ukrajině udeřilo v závěru. Po dvou trefách Dykese je první ve skupině

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Skotsko proti Ukrajině udeřilo v závěru. Po dvou trefách Dykese je první ve skupině
Skotsko proti Ukrajině udeřilo v závěru. Po dvou trefách Dykese je první ve skupině
Skotsko proti Ukrajině udeřilo v závěru. Po dvou trefách Dykese je první ve skupiněAFP
Fotbalisté Ukrajiny prohráli v rámci dohrávky 2. kola skupiny B1 Ligy národů ve Skotsku 0:3. Diváky v Glasgow jejich miláčci gólově rozradostnili ve druhé půli, kdy vstřelili hned tři branky. Tu vítěznou zaznamenal kapitán John McGinn (27). Skotsko tak oplatilo Ukrajině porážku z kvalifikace o světový šampionát a vyhouplo se na první místo skupiny.

Po několika náznacích šancí v úvodu utkání byl blízko ke vstřelení první branky Ché Adams po centru Ryana Christieho, Ukrajina však nebezpečnou situaci přežila. O chvíli později vyskočil nejvýše ve vápně právě Christie, ale hlavičku nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Lepším výkonem se v první půli pyšnili Skotové, ale Ukrajinci zaznamenali několik nebezpečných protiútoků. K zákroku zkušeného Craiga Gordona v bráně nepřiměli.

Další šanci měl po chybné rozehrávce Stuart Armstrong, ale křídelník trefil z nebezpečné pozice pouze místo, kde stál Anatolij Trubin. Hráč Southamptonu se dostal do další zajímavé situace i o chvíli později, jenže jeho střela letěla pouze nad.

Statistiky utkání Skotsko - Ukrajina

Skotský tlak nadále sílil, ale Adams napoprvé orazítkoval břevno a napodruhé zmařil jeho šanci fantastickým zákrokem Trubin. V 70. minutě to domácím konečně vyšlo. Díky skvělé práci tělem se McGinn dostal k zakončení a nedal ukrajinskému brankáři žádnou šanci.

O 10 minut později se po rohovém kopu Ryana Frasera prosadil obrovitý Lyndon Dykes, jenž byl v tu dobu na trávníku pouhé čtyři minuty. Střídající dlouhán se trefil znovu v 87. minutě, a to opět po rohovém kopu. Zásahem na 3:0 uzavřel skóre utkání.

Livesport hráč utkání: Lyndon Dykes (Skotsko)

Tabulky Ligy národů