Měsíční čekání na výhru je u konce. Vítězství Bilbaa zařídili sváteční střelec i srdcař

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Měsíční čekání na výhru je u konce. Vítězství Bilbaa zařídili sváteční střelec i srdcař

Vesga slaví branku z penalty na 3:1
Vesga slaví branku z penalty na 3:1AFP
Fotbalisté Bilbaa zvítězili v utkání 26. kola La Ligy nad Valladolidem 3:1 a přerušili tak čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Baskický celek nasměroval ke třem bodům ve 30. minutě Iňigo Martínez (31), kterému k brance z přímého kopu pomohla nechtěná teč obranné hradby domácích. Pro stopera se navíc jednalo o premiérový zásah v aktuální sezoně. Ve druhé půli se Lvi prosadili ještě dvakrát, přičemž jeden gól vstřelil i Gorka Guruzeta (26), jenž červeno-bílý dres obléká od roku 2014.

Valladolid – Athletic Bilbao 1:3

V 10. minutě přišel z levé strany centr do pokutového území Basků, na který však nakonec nedosáhl kanadský útočník Cyle Larin. Na druhé straně se krátce nato předvedl zkušený Sergio Asenjo, když doslova vyfoukl míč dobíhajícímu Nicovi Williamsovi na hranici šestnáctky.

Dobrou příležitost dostali hosté ve 30. minutě v podobě přímého kopu, kterého se zhostil stoper Martínez. Ten díky teči jednoho z bránících hráčů nakonec zaplaval až za záda Asenja.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport

Zkraje druhé půle se na úrovni penalty osamostatnil Nico Williams, jenže jeho střela byla spíše takovou malou domů a brankáře vůbec nezastrašila. Po centru z pravé strany se snažil zakončovat Guruzeta, ránu však zblokoval jeden z obránců. Napodruhé už mu to ale vyšlo.

Akce, která vypadala téměř identicky tentokrát skončila gólovou radostí. V 74. minutě dodal domácím naději Larin, jenž napodruhé míč dostal za brankovou čáru. Radost však dlouho nevydržela. Zanedlouho totiž zahrál ve vlastním vápně rukou Joaquin Fernandez a následnou penaltu s přehledem proměnil Mikel Vesga, a pojistil tak Lvům vítězství.

Livesport hráč utkání: Nico Williams (Ath. Bilbao)