Messi po porážce se Saúdy: Utrpěli jsme těžkou ránu. Nečekali jsme, že začneme takhle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi po porážce se Saúdy: Utrpěli jsme těžkou ránu. Nečekali jsme, že začneme takhle
Messi věří, že další zápasy Argentina vyhraje.
Messi věří, že další zápasy Argentina vyhraje.Reuters
Lionel Messi (35) litoval šokujícho výpadku Argentiny ve druhém poločase v zápase se Saúdskou Arábií (1:2). Zároveň ale řekl, že ho hrozba ze strany soupeře, který je na světovém žebříčku o 48 míst níže, nepřekvapila.

"Je to situace, kterou tato skupina hráčů nikdy nezažila, už je to dlouho, co jsme utrpěli tak těžkou ránu, nečekali jsme, že začneme takhle," řekl Messi argentinským médiím po porážce 2:1 ve skupině C. Messi, který nastoupil na svém pátém mistrovství světa, otevřel skóre v 10. minutě z penalty, Argentině byly navíc v prvním poločase neuznány tři góly kvůli ofsajdu.

"Ale ve druhém poločase přišla pětiminutová pasáž, kde jsme udělali řadu chyb a rázem jsme prohrávali 1:2. Pak už to bylo opravdu těžké, ztratili jsme organizaci a začali jsme ztrácet míč," řekl v komentáři, který vysílal Todo Noticias.

Messi si byl vědom síly Saúdské Arábie

Messi také řekl, že jeho tým si byl vědom toho, že Saúdská Arábie, přestože je druhým nejhůře umístěným týmem na turnaji, může být nepříjemným soupeřem. "Věděli jsme, že jsou týmem, který bude hrát, pokud mu to dovolíme... Nepřekvapili nás, věděli jsme, že to dokážou," prohlásil po zápase Messi.

Argentina se nyní musí soustředit na to, aby v dalších zápasech skupiny porazila Mexiko a Polsko. "Je zřejmé, že teď musíme vyhrát. Je na nás, abychom napravili, co jsme udělali špatně, a vrátili se k základům toho, kdo jsme," řekl Messi, jehož tým před šokujícím výsledkem na stadionu Lusail v Kataru držel 36 zápasů neporazitelnost.

"Jsme v pořádku, výsledek nás ale samozřejmě bolí, je velmi hořký. Lidé ale musí věřit, že je tento tým nezklame, a v dalších dvou zápasech do toho půjdeme naplno. Zápasy podobného charakteru jsme už hráli a hodláme podat dobrý výkon," dodal Messi.

Sestřih zápasu Argentina – Saúdská Arábie
Livesport

Scaloni vyzývá ke klidu

Trenér Lionel Scaloni prohlásil, že jeho hráči se musí znovu soustředit a dívat se dopředu na další zápasy. Na pozápasové tiskové konferenci působil Scaloni navzdory kruté porážce klidně a řekl, že tým bude před dalšími zápasy skupiny C proti Mexiku a Polsku analyzovat své nedostatky.

"Dnes je smutný den, ale jak vždycky říkáme, hlavu vzhůru a jde se dál," řekl Scaloni. "Před zápasem jsme byli považováni za favority, ale na mistrovství světa se takové věci mohou stát. Musíme zapracovat na věcech, které se nám nepovedly," prohlásil argentinský trenér.

Scaloni pochválil soupeřovu obranu za to, že hrála vysoko a přistihla Argentinu při třech inkasovaných gólech v prvním poločase. "Myslím, že první poločas patřil nám, ale jeden gól může všechno změnit," řekl Scaloni.

Argentina měla herně navrch, góly ale dávali Saúdové.
Argentina měla herně navrch, góly ale dávali Saúdové.StatsPerform

Přehled zápasu Argentina – Saúdská Arábie 1:2