Mezi mnou a Ronaldem není žádný problém. Moje rozhodnutí akceptoval, řekl trenér Santos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mezi mnou a Ronaldem není žádný problém. Moje rozhodnutí akceptoval, řekl trenér Santos

Fernando Santos údajně nemá s Cristianem Ronaldem žádný problém.
Fernando Santos údajně nemá s Cristianem Ronaldem žádný problém.Profimedia
Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos (68) po vítězství 6:1 nad Švýcarskem v úterním osmifinále mistrovství světa odmítl, že by měl problém s hvězdným kapitánem Cristianem Ronaldem (37), kterého překvapivě poslal do hry až v 73. minutě. Kouč nechal kanonýra na lavičce z taktických důvodů a tento tah mu vyšel dokonale – jeho náhradník Goncalo Ramos (21) se v Dauhá blýskl hattrickem.

Santosovi se nelíbila Ronaldova podrážděná reakce na střídání v závěrečném duelu skupiny při porážce 1:2 s Jižní Koreou. Historicky nejlepší reprezentační střelec se 118 brankami na velkém mezinárodním turnaji chyběl v základní sestavě Portugalska poprvé od roku 2008.

"Mezi mnou a kapitánem není žádný problém. Jsme přátelé už mnoho let. Mluvili jsme spolu před zápasem a moje rozhodnutí akceptoval. To, co se stalo po Koreji, jsme si vysvětlili. Cristiano ukázal, že je příkladným kapitánem národního týmu," řekl Santos novinářům.

Sestřih utkání Portugalsko – Švýcarsko
Livesport CZ

Proti Švýcarům se mu do taktického plánu nejvíce hodil Ramos. "Jsou to jiní hráči. Cristiano je víc fixní, hraje v určené oblasti okolo pokutového území. Goncalo je hodně dynamický, což nám také ukázal. André Silva má zase odlišné charakteristiky," vysvětlil Santos.

"Všem třem naprosto důvěřuji. Pro každý zápas vyberu hráče, který se nejvíc hodí do mé strategie. Všichni hráči z lavičky mohou zasáhnout do (sobotního) čtvrtfinále s Marokem, pokud nebudou v zahajovací jedenáctce," doplnil trenér.

Ocenil suverénní výkon svých svěřenců proti Švýcarsku, na kterém se vedle Ramose gólově podíleli ještě veterán Pepe, Raphaël Guerreiro a střídající Rafael Leao. "Výborný, excelentní výkon, hráčům patří gratulace. Ale musíme se vrátit na zem, v sobotu nás čeká další zápas," prohlásil Santos.