Mlejnek o nové výzvě: Konzultoval jsem to i s Růžičkou. Albiho znám a vážím si ho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mlejnek o nové výzvě: Konzultoval jsem to i s Růžičkou. Albiho znám a vážím si ho
Karel Mlejnek už vedl první trénink Vervy jako hlavní trenér.
Karel Mlejnek už vedl první trénink Vervy jako hlavní trenér.Profimedia
Karel Mlejnek (45) přišel v létě do Litvínova s cílem sbírat jako asistent zkušenosti po boku Vladimíra Růžičky. Po bezmála dvou měsících ale zkušenějšího kolegu nahradil na pozici hlavního kouče a dostal za úkol posunout ambiciózní klub ze dna extraligové tabulky. Po prvním tréninku v nové roli Mlejnek zdůraznil, že si dobře uvědomuje, že pod nevydařeným vstupem Vervy do sezony je podepsaný stejně jako Růžička.

"Samozřejmě, že nějaký plán, jak to změnit, s kolegy máme. Bylo by ale velkohubé teď tady něco říkat. Vím sám a říkal jsem to Vláďovi, vedení klubu i hráčům, že pod škraloupem jsme podepsaní všichni. Já stejným procentem jako Vláďa. Teď vyprávět, co všechno (se změní), není vůbec na pořadu dne," řekl Mlejnek novinářům.

Pondělní rozhodnutí klubového vedení odvolat Růžičku, asistenta Daniela Brandu a jeho posunout do pozice hlavního trenéra Mlejnka zaskočilo. "A to z jednoho prostého důvodu. Moje ambice při příchodu do Litvínova nebyla žádná jiná než pracovat dvě tři sezony vedle trenérské ikony v České republice Vládi Růžičky v pozici asistenta. Sám mě oslovil, což jsem si nikdy možná ani ve snu nepředstavoval. Bohužel situace dopadla, jak dopadla," konstatoval.

Pořadí na spodku extraligové tabulky po 14. kole
Pořadí na spodku extraligové tabulky po 14. koleFlashscore

Kouč, jenž předešlé dvě sezony působil u juniorské reprezentace, zvažoval, zda nabídku na povýšení přijmout. Konzultoval to i s Růžičkou a nakonec souhlasil. "Bylo mi to nabídnuto s tím, že by bylo fajn pokračovat v práci. Přijal jsem to, protože jsem se smluvně upsal v Litvínově," řekl Mlejnek.

Hned měl jasno, že chce mít dva asistenty a rozhodl se pro litvínovského patriota, olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa Roberta Reichela, a bývalého obránce se zkušenostmi z NHL Davida Kočího.

"Cítím, že litvínovské prostředí potřebuje místní lidi, místní legendy. A volba byla jednoduchá. Albiho Reichela znám a vážím si ho. Spolupracovali jsme spolu u národního týmu za Miloše Říhy. Jsem rád, že Albi kvůli litvínovskému klubu a kvůli mně do toho jde. David Kočí byla volba kluka, který hrál NHL a který pracoval s beky. Navíc je tady z mládeže. Není místní, ale je zaměstnaný v organizaci," uvedl Mlejnek na adresu Kočího, který dosud v Litvínově trénoval juniory.

Rodák z Karlových Varů v minulosti jako hlavní trenér vedl mateřský klub nebo prvoligový Sokolov. V extralize působil i jako asistent v Liberci. V rodném městě zažil identickou situaci jako nyní v Litvínově. "V sezoně 2013/14 jsem nastupoval po šestém nebo sedmém kole v Karlových Varech a teď to zažívám znovu, i když jsem to už nikdy zažít nechtěl. Troufám si říct, že nějakou zkušenost jsem nabral. Tehdy se to povedlo a docela jsme se z toho vyhrabali. Pevně doufám, že se z toho vyhrabeme i tady. Pokorně ale opakuji, že pod škraloupem jsme podepsaní všichni stejným dílem," řekl Mlejnek. Západočeši tehdy skončili dvanáctí, Litvínov chce ale postoupit do play off.