Kincl zvládl odvetu, Vémolu porazil na body a obhájil pás šampiona Oktagonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kincl zvládl odvetu, Vémolu porazil na body a obhájil pás šampiona Oktagonu

Patrik Kincl obhájil pás šampiona Oktagonu ve střední váze.
Patrik Kincl obhájil pás šampiona Oktagonu ve střední váze.Oktagon MMA
Patrik Kincl (33) porazil v ostře sledovaném titulovém zápase MMA organizace Oktagon Karlose Vémolu (37) 3:0 na body a obhájil titul šampiona ve střední váhové kategorii. Zároveň oplatil Vémolovi v pražské O2 areně pět let starou porážku.

Pětikolové měření sil nabídlo očekávaný průběh – Vémola zatlačil Kincla na pletivo, kde se ho snažil dostat na zem. Šampion se houževnatě bránil a nutil vyzyvatele sáhnout si na dno svých fyzických sil. Navíc ho zasypával nepříjemnými údery do obličeje, které si vybíraly svou daň. Karlos před závěrečným kolem doslova neviděl na jedno oko a jeho vizáž připomínala srážku s lokomotivou.

Do poslední chvíle nebylo známo, komu rozhodčí přisoudí vítězství. Ačkoli Attila Végh a mnozí další předpovídali triumf "Inspektora", David Kozma viděl vítězství Vémoly. Kincl jasně vedl v počtu významných úderů a zřejmě i proto byl vyhlášen vítězem.

"Byla to dlouhá cesta se spoustou emocí nejen u mě, ale i u fanoušků," řekl Kincl po zápase. "Šel jsem si pro ukončení, to se nepovedlo. Porazil jsem ale Karla v jeho hlavní hře a to je více než TKO v prvním kole," podotkl.

Zápas ovládl ve všech sledovaných statistikách. Vémola měl navíc obličej výrazně poznamenaný údery. "Údery jsou hlavní. To, že se on na mně v uvozovkách válí, nic neznamená. Věřil jsem, že rozhodčí ví, jak se to boduje," uvedl Kincl, jenž nepochyboval o svém triumfu.

Pohled na Karlose Vémolu po zápase.
Pohled na Karlose Vémolu po zápase.Oktagon MMA

V druhém hlavním zápase galavečera porazil David Kozma na body Alexe Lohorého z Francie a postoupil do semifinále projektu Tipsport Gamechanger ve welterové váhové kategorii o milion eur.

"Čekal jsem, že bude na take downy připravený, ale překvapilo mě, že byl líný vstávat," řekl Kozma. "Myslel jsem, že to bude těžší zápas. Je složité jej ukončit před limitem, ale já jsem byl trpělivý. Věděl jsem, že kola vyhrávám," dodal šestinásobný šampion Oktagonu v této kategorii, který loni v prosinci o pás přišel po prohře s Brazilcem Kaikem Britem.

Ve druhém čtvrtfinálovém zápase projektu přinutil Dán Louis Glismann boj "odklepat" Melvina van Suijdama z Nizozemska tři sekundy před koncem prvního kola. Další dva čtvrtfinálové zápasy se uskuteční 17. června v Oberhausenu

Těsnou výhru 2:1 na body si připsal Miroslav Brož, který ve vyrovnaném souboji porazil Roberta Pukáče ze Slovenska. Další český zástupce Matěj Kuzník poté prohrál 0:3 na body s Polákem Mateuszem Legierským.

Statistiky titulového zápasu Vémola – Kincl.
Statistiky titulového zápasu Vémola – Kincl.Oktagon MMA