Pukač ve Stuttgartu neuspěl, Szabová zůstává neporažena. Ryšavý prohrál po 36 sekundách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pukač ve Stuttgartu neuspěl, Szabová zůstává neporažena. Ryšavý prohrál po 36 sekundách
Szabová zvýšila svou bilanci na 7-0.
Szabová zvýšila svou bilanci na 7-0.Oktagon MMA
"Diamantový Čavo" Róbert Pukač (31) neuspěl v hlavním zápase turnaje Oktagon 55 v německém Stuttgartu proti domácímu Christianu Jungwirthovi (36). Zápasnická karta nabídla i zápasy dalších slovenských reprezentantů, včetně jednoho českého.

Lucia Szabová byla kdysi jednou z největších nadějí slovenského MMA. Její plány před několika lety změnilo mateřství, a přestože před několika měsíci absolvovala zápas v Oktagonu v postoji, ve Stuttgartu ji čekal první zápas MMA od porodu. Rodačka z Bratislavy předvedla výborný výkon a v zápase se zkušenou Polkou Różou Gumiennou ukázala své grapplingové schopnosti.

Silent Killer byla od úvodních sekund lepší bojovnicí, v 1. kole měla dobře chycený armbar, ale její soupeřka dokázala vytrvat. Szabová však měla dění na zemi dokonale pod kontrolou, což potvrdila 22 sekund před koncem měření sil, když polskou bojovnici donutila vzdát se poté, co tentokrát úspěšně použila armbar.

"Od začátku to bylo těžké, ale zápas jsem si opravdu užila. Jsem ráda, že jsme odehrály tři kola a podařilo se mi ho ukončit, je to skvělý pocit. Stuttgarte, děkuji za podporu," uvedla v pozápasovém rozhovoru bojovnice, která si vylepšila svou bilanci v organizaci na 7-0. Poté pogratulovala své matce k narozeninám.

Karol Ryšavý zažil děsivé déjà vu ze svého duelu s Losenem Keitou. Arijan Topallaj na něj vyběhl nesmírně agresivně a zasypal ho přívalem tvrdých úderů. Po jednom z nich se bezvládně zhroutil k zemi a rozhodčí byl nucen zápas zastavit. Němec zvítězil knokautem po pouhých 36 sekundách. Nedařilo se ani Čechovi Jakubu Bahníkovi, přestože souboj s Wahidem Najandem skončil až na body.

Bývalý bojovník UFC Niklas Stolze zaujal nástupem ve stylu amerického wrestlera Jeffa Hardyhom v kleci proti Máté Kertészovi to taková show nebyla. Maďar ho ukončil ve 2. kole submisí.

Oktagon také oznámil velkolepý turnaj na stadionu Deutsche Bank Park ve Frankfurtu, který pojme 55 tisíc diváků. Stane se tak jedinou organizací na světě, která v jednom roce uspořádá dva galavečery na stadionech, protože v červnu bude mít turnaj v pražském Edenu.

Róbert Pukač nastoupil v hlavní soutěži proti domácímu Christianu Jungwirthovi. Zápas vzbudil pozornost i kvůli okolnostem před dvěma lety. Slovenský bojovník tehdy proti Němci nepostoupil do třetího kola. Tentokrát zvládl všech pět kol, i když Němec byl po celou dobu zápasu lepším bojovníkem a držel otěže duelu pevně ve svých rukou. Nakonec zvítězil na body.

"Respekt Robu Pukačovi, jsi tvrdý chlap," křičel po vítězství a zdravil svého soupeře.