Slovensko má opět šampiona Oktagonu. Košičan Langer porazil favorizovaného Poppecka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko má opět šampiona Oktagonu. Košičan Langer porazil favorizovaného Poppecka

Rodák z východního Slovenska přepsal historii.
Rodák z východního Slovenska přepsal historii.Oktagon MMA
Vystudovaný IT specialista Pavol Langer (30) porazil v hlavním zápase turnaje Oktagon 44 v německém Oberhausenu na body domácího favorita Alexandera Poppecka (31) a stal se prozatímním šampionem v polotěžké váze. Posledním Slovákem, který v této prestižní organizaci získal titul, byl až do sobotního dne legendární Ivan Buchinger (37).

Poppecka hnal k vítězství zaplněný sál německých fanoušků a v prvním kole to vypadalo, že absolvent Technické univerzity v Košicích bude mít vážné problémy zápas ukončit. Soupeř mu totiž zasadil několik nepříjemných kopanců do lýtka, které mu okamžitě oteklo a znemožnilo mu normální pohyb.

Langer však prokázal svůj pověstný klid a postupně začal v souboji vystrkovat růžky. V posledním kole vytáhl svou zbraň v podobě takedownu a metodicky se propracoval k vítězství 2:1, které mu bodující rozhodčí přisoudili.

Slovenskému bojovníkovi se tak splní sen, neboť jeho dalším zápasem bude souboj s oficiálním šampionem polotěžké váhy Karlosem Vémolou, o kterém se rozpovídal i v exkluzivním předzápasovém rozhovoru pro slovenskou redakci Livesport Zpráv: "Vzhledem k tomu, že i on oznámil své rozlučkové zápasy a konec kariéry, bral bych jako velkou čest, kdybych se mohl probojovat až k zápasu s ním a být jedním z jeho posledních soupeřů."

Čtvrtfinále Tipsport Pyramidy Gamechanger přineslo bláznivou bitvu. Srb Bojan Veličkovič pokořil domácího bojovníka Christiana Jungwirtha po bodovém verdiktu rozhodčích (29-28, 29-28, 30-27) a čeká ho odveta s českým bojovníkem Davidem Kozmou.

Duel nabídl napínavé momenty. Němec se v prvním kole dostal z téměř nemožného škrcení a hala ho hnala vpřed, ale ve třetím kole musel být po zásahu loktem ošetřován. Veličkovič poté přiznal, že si během přípravy zlomil žebro, a lékaři ho od měření sil zrazovali. Do tréninkového procesu se tak zapojil až po dvou týdnech.

Do semifinále pyramidy postoupil také Řek Andreas Michailidis, který ve 2. kole porazil Němce Marcela Grabinského po použití submise "arm-triangle".

Dobře si vedl také Slovák Ronald Paradeiser, který ve 3. kole knokautoval veterána Bellator MMA Andrewa Fischera, načež vyzval šampiona lehké váhy Losene Keitu.