Vémola prolomil mlčení: Třetí zápas s Kinclem není téma. Nepodat mu ruku byla chyba

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vémola prolomil mlčení: Třetí zápas s Kinclem není téma. Nepodat mu ruku byla chyba

Terminátor nevypadal po zápase nejlépe.
Terminátor nevypadal po zápase nejlépe.Profimedia
V hlavním taháku turnaje Oktagon 43 dostal Karlos Vémola (37) naloženo v souboji o titul ve střední váze, Patrik Kincl (33) předvedl účinnou strategii, která mu v odvetě s úhlavním soupeřem přinesla vytoužené vítězství na body, na které čekal dlouhých pět let. "Terminátor" po vyhlášení výsledků zamířil do nemocnice a odmítl Kinclovi podat ruku, čímž si vysloužil veřejnou kritiku. Nyní v rozhovoru pro Fight Cast One uznal, že udělal chybu.

Pětikolové měření sil nabídlo stejný průběh – Vémola zatlačil Kincla na pletivo, kde se ho snažil sundat. Šampion se bránil a nutil vyzyvatele sáhnout si na dno fyzických sil. Navíc ho zasypával údery do obličeje, které si vybíraly svou daň. Karlos před závěrečným kolem neviděl na jedno oko a jeho vizáž připomínala srážku s lokomotivou.

"V šoku po zápase bylo podání ruky upřímně to poslední, na co jsem myslel. Stejně to byla chyba. Měl jsem mu ji podat, už jen proto, že to budou řešit fanoušci i on sám. Byl jsem prostě naštvaný na rozhodčí, a tak jsem odešel. Neřešil jsem to a dál bych to nerozebíral."

Zbitý Vémola po zápase s Kinclem.
Zbitý Vémola po zápase s Kinclem.Profimedia

Vémola se po duelu stal terčem internetových "memů" a jeho potlučený obličej byl prakticky všude. Český bojovník přiznal, že krví podlité oči si vyžádaly delší ošetření: "Myslel jsem, že tam budu tak deset minut, ale nakonec jsem tam seděl do pěti do rána."

Do poslední chvíle nebylo známo, komu rozhodčí přisoudí vítězství. Ačkoli Attila Végh a mnozí další předpovídali triumf "Inspektora", David Kozma viděl vítězství Vémoly. Kincl jasně vedl v počtu významných úderů a zřejmě i proto byl vyhlášen vítězem.

"Kdybych věděl, že prohraju, vletěl bych do pátého kola jako prase do kukuřice a nechal tam všechno. I za předpokladu, že mě Kincl knokautuje a já prohraju před limitem. Ale snažil jsem se neudělat chybu, neriskovat. Podle starých pravidel bych vyhrál," narážel na to, že v minulosti se rozhodčí stavěli na stranu bojovníků, kteří byli v zápasech aktivnější.

Ihned po tvrdém měření sil se začalo mluvit o možném třetím zápase mezi bývalými přáteli. Karlos však tyto spekulace zarazil: "Třetí zápas pro mě není vůbec žádné téma. První porážka trápila Kincla pět let a chystal se na odvetu, ale já už to opravdu nechci řešit. Nechci to dělat ani svému zdraví, ani rodině, ani mámě," uzavřel první Čech, který bojoval v prestižní UFC.