Mohuč odvrátila další domácí blamáž, Hertha přišla o vítězství v poslední minutě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mohuč odvrátila další domácí blamáž, Hertha přišla o vítězství v poslední minutě

Mohuč na třetí pokus vstřelila gól před vlastními fanoušky.
Mohuč na třetí pokus vstřelila gól před vlastními fanoušky.AFP
Fotbalisté Mohuče remizovali v 7. kole Bundesligy s Herthou 1:1. Hosté si díky hlavičce Lucase Tousarta dlouho dělali zálusk na tříbodový zisk, obrana hostů se však musela ve čtvrté minutě nastavení sklonit před Anthonym Cacim. Domácí se tak alespoň na třetí pokus dočkali vstřeleného gólu před vlastními fanoušky. Do nervózního druhého dějství zasáhl i český záložník Vladimír Darida, který naskočil v 73. minutě.

Úvod zápasu jasně patřil Mohuči, která hostům z Berlína jen zřídka půjčovala balon. Z herní převahy však domácí dlouho nedokázali vytěžit ani střelu na branku. Hertha se po slabším začátku probudila a začala se soupeři postupně vyrovnávat. A byl to právě tým z hlavního města, který dokázal v zápase jako první skórovat.

Chidera Ejuke po půlhodině hry našel přesným centrem z levé strany hlavu Tousarta, který se prudkou hlavičkou nemýlil. Ejuke mohl ve 41. minutě vedení ještě navýšit, jeho tečovanou střelu ale parádně vytáhnul Robin Zentner.

Statistiky utkání Mohuč - Hertha Berlín

Druhá půle začala velmi podobně jako první dějství. Svěřenci Bo Svenssona byli o trochu aktivnějším mužstvem než Hertha, žádnou gólovou příležitost si však v prvních 20 minutách po přestávce nepřipravili.

Zápas byl kouskovaný častými fauly a příliš fotbalové krásy zde vidět nebylo. Fotbalisté Mohuče udeřili v poslední možné chvíli. Střídající Caci se v poslední minutě nastaveného času prosadil prudkou střelou z voleje.

Mohuč se tak domácího vítězství ani na třetí pokus nedočkala. V příštím kole se po reprezentační přestávce představí 1. října na hřišti Freiburgu. Hertha o den později přivítá Hoffenheim.

Livesport hráč utkání: Anthony Caci (Mohuč)

Tabulka Bundesligy