Mohuč potvrdila formu, Mönchengladbach rozebrala 4:0. Znovu zářil Jae-Sung Lee

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mohuč potvrdila formu, Mönchengladbach rozebrala 4:0. Znovu zářil Jae-Sung Lee

Jae-Sung Lee má z posledních tří zápasů bilanci 3+2.
Jae-Sung Lee má z posledních tří zápasů bilanci 3+2.AFP
Mohuče prokázala výtečnou fazonu z posledních týdnu, když ve 22. kole Bundesligy zvítězila na svém stadionu nad Mönchengladbachem jasně 4:0. Zápas rozhodla kometa aktuálního období Jae-Sung Lee (30), jenž v 25. minutě vstřelila hlavou svůj pátý ligový gól z posledních šesti duelů. Gladbach naopak nedokázal navázat na vítězství nad Bayernem a po porážce se v tabulce propadl právě za svého soupeře z Gutenbergova města.

Mohuč – Mönchengladbach 4:0

Od úvodních minut mohli diváci sledovat bojovný výkon obou týmů, ale bez větších šancí pro soupeřovu branku. První nebezpečnější příležitost měl na své kopačce až v 18. minutě Kouadio Koné, svou střelou z hranice vápna ale trefil pouze nejbližšího bránícího hráče. Nakonec to tak byl ve formě hrající Lee, který se postaral o první branku utkání.

Ve 25. minutě si našel míč ve vápně a nechytatelně hlavičkou překonal hostujícího gólmana. Před koncem prvního dějství ještě mohl domácí vedení navýšit Marcus Ingvartsen, jeho pokus z hranice vápna ale mířil vedle pravé tyče.

Statistiky zápasu Mohuč –⁠ Mönchengladbach
Statistiky zápasu Mohuč –⁠ MönchengladbachOpta by Stats Perform

Krátce po začátku druhého poločasu poslal tvrdou ránu na gólmana Tobiase Sippela, který po půlhodině první půle nahradil zraněného Jonase Omlina, domácí útočník Ludovic Ajorque. Jeho pokus zkušený brankář vyrazil pouze před sebe, kde si míč našel Ingvartsen a zakončil do prázdné branky. Blízko snížení byl v 69. minutě Marcus Thuram, proti jeho samostatnému úniku ale vytáhl perfektní zákrok Robin Zentner. O chvíli později pojistil domácí vedení svou první trefou v dresu Mohuče Ajorque. A ve čtvrté minutě nastavení přidal tečku mladý útočník Nelson Weiper.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport