Kvalifikaci na sprint v Kataru ovládl Piastri, Verstappen zaútočí na titul ze třetí pozice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kvalifikaci na sprint v Kataru ovládl Piastri, Verstappen zaútočí na titul ze třetí pozice

Oscar Piastri jezdí ve skvělé formě.
Oscar Piastri jezdí ve skvělé formě.Profimedia
Kvalifikaci na večerní sprint ve Velké ceně Kataru formule 1 ovládl tým McLaren, nejrychlejší byl australský nováček Oscar Piastri (22) před Britem Landem Norrisem (23). Třetí čas zaznamenal Nizozemec Max Verstappen (26) z Red Bullu, jemuž stačí ve sprintu dojet šestý k tomu, aby se potřetí za sebou stal mistrem světa. Závod na 19 kol začne v 19:30 SELČ.

Piastri porazil týmového kolegu Norrise o 82 tisícin sekundy. Verstappen, jenž v pátek vyhrál kvalifikaci na nedělní hlavní závod, za Piastrim zaostal o 192 tisícin.

Verstappen vede pořadí šampionátu o 177 bodů před mexickým kolegou z Red Bullu Sergiem Pérezem. Nizozemec bude slavit titul už v sobotu v případě, že skončí nejhůře šestý, nebo když Pérez nedojede mezi nejlepšími třemi. V kvalifikaci byl Mexičan devátý.

Kvalifikace na krátký závod začala o 20 minut později, protože jezdci dostali neplánovaně 10 minut na seznámení s tratí, která po pátečním programu doznala drobných změn. Dodavatel pneumatik Pirelli totiž zjistil, že se jezdcům na obrubnících nadměrně opotřebovávají gumy, takže byla v některých sekcích trať upravena.

Přehled Velké ceny Kataru