Potvrzeno. Uznávaný konstruktér Newey opustí po mnoha letech stáj Red Bull

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Potvrzeno. Uznávaný konstruktér Newey opustí po mnoha letech stáj Red Bull

Newey nakonec skutečně končí v Red Bullu.
Newey nakonec skutečně končí v Red Bullu.AFP
Žádaný konstruktér vozů formule 1 Adrian Newey (65) opustí v roce 2025 stáj Red Bull. A to po dlouhých 19 letech. Vedení stáje to ve středu uvedlo v tiskovém prohlášení.

Newey, který je všeobecně považován za nejlepšího konstruktéra F1 a hlavního architekta dominance Red Bullu posledních let, ukončí své působení v prvním čtvrtletí roku 2025. Už minulý týden se objevily informace, že 65letý britský konstruktér se chystá tým opustit v důsledku kontroverze zahrnující obvinění šéfa týmu Christiana Hornera.

"Bylo mi velkou ctí hrát klíčovou roli v postupu Red Bull Racing u pozice nováčka až k týmu, který získal několik titulů," uvedl Newey v prohlášení týmu F1.

Vyjádřil se ale také Horner. "Všechny naše největší úspěchy za posledních 20 let přišly v Adrienově režii. Jeho vize a genialita nám pomohly získat třináct titulů. Když se k Red Bullu připojil, byl už konstruktérskou superstar. O dvě desetiletí a 13 titulů později odchází jako skutečná legenda," uvedl.

Toto oznámení jistě vyvolá mnoho debat. Kdo všechno se o jeho služby popere? Velkou šanci bude mít jistě Ferrari, k němuž se brzy připojí Lewis Hamilton. Zájem o jeho služby už dříve potvrdily také Aston Martin či Mercedes.