Salač bude na startu Velké ceny Ameriky Moto2 až v sedmé řadě, nejrychlejší byl Canet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač bude na startu Velké ceny Ameriky Moto2 až v sedmé řadě, nejrychlejší byl Canet
Salač odstartuje z dvacátého místa.
Salač odstartuje z dvacátého místa.Profimedia
Motocyklový jezdec Filip Salač (22) při návratu do mistrovství světa odstartuje do závodu Moto2 na Velké ceně Ameriky z dvacátého místa. Pozice v sedmé řadě mu připadla po šesté příčce v první části kvalifikace, v níž jej od postupové čtveřice dělilo 129 tisícin sekundy. Nejrychlejší byl lídr průběžného pořadí Arón Canet (24) ze Španělska.

Salač v Austinu absolvuje teprve druhý start v sezoně. Po úvodním závodě v Kataru, kde byl v kvalifikaci 19. a nakonec obsadil 21. místo, se podrobil operaci předloktí a vynechal portugalskou Grand Prix. Ve čtvrtek absolvoval v americkém dějišti úspěšně zdravotní prohlídku a lékaři šampionátu jej před třetím dílem mistrovství světa uschopnili.

"V (pátečním) tréninku to pro mě bylo trošku těžké po tak dlouhé době zase na motorce, poprvé po operaci. Pořád je před námi dlouhá cesta, ale mám pocit, že jsme v pohodě a na dobré cestě," citoval Salače web jeho týmu ELF Marc VDS Racing .

Salač se zákrokem v polovině března snažil vyřešit problém s takzvaným syndromem arm pump. Ten jej trápil už v minulé sezoně a s poraněnou rukou byl na operaci už v zimě. V Kataru při premiéře za nový tým ale zjistil, že jej zdravotní problémy limitují i nadále.

Ve třídě MotoGP vyhrál z pole position sprint Španěl Maverick Viňales, což se mu povedlo už před třemi týdny v Portugalsku. Stupně vítězů byly v krátkém závodě kompletně španělské. Jezdec Aprilie zvítězil o 2,3 sekundy před bývalým mistrem světa Marcem Márquezem na ducati, třetí byl na stroji stejné značky lídr šampionátu Jorge Martín. Italský mistr světa Francesco Bagnaia s tovární ducati dojel osmý.

Výseldky tréninku VC Ameriky