Nervy, tři penalty a překvapení v Serii A: Spezia ovládla souboj s Interem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nervy, tři penalty a překvapení v Serii A: Spezia ovládla souboj s Interem

O záchranu bojující Spezia si doma překvapivě poradila s Interem 2:1.
O záchranu bojující Spezia si doma překvapivě poradila s Interem 2:1.AFP
Inter Milán padl v nervy drásajícím utkání 26. kola Serie A na hřišti Spezie 1:2. Utkání nabídlo množství kontroverzních momentů a hned tři pokutové kopy. Dva z nich zahrávali hráči celku z Lombardie, úspěšným exekutorem byl však ze strany Nerazzurri pouze Romelu Lukaku (29), jenž v 83. minutě srovnával stav utkání. Čtyři minuty po belgickém kanonýrovi ale dostal možnost rozhodnout nejlepší střelec domácích M’Bala Nzola (26), jenž se z penalty rovněž nemýlil a svou 12. brankou v sezoně rozhodl o výhře Aquilotti.

Spezia – Inter 2:1

Inter nenechal gólmana Bartolomieje Dragowského čekat dlouho na první zákrok. Z dálky zkusil štěstí Lautaro Martínez, jehož ránu nakonec polský gólman vytěsnil. Krátce nato po dlouhé diskuzi s rozhodčími u videa hlavní sudí odpískal penaltu pro Inter, kterou ovšem Dragowski zlikvidoval.

A Argentinci kazil radost i nadále, když ve 21. minutě předvedl skvělý zákrok proti jeho střele z bezprostřední blízkosti. První hrozba ze strany Spezie přišla z kopačky Kevina Agudela, jenže jeho rána pouze rozzvonila horní tyč. Ke konci poločasu bylo opět v akci duo Dragowski – Martínez a vítězně z tohoto souboje znovu vyšel vousáč mezi třemi tyčemi.

Statistiky zápasu Spezia –⁠ Inter
Statistiky zápasu Spezia –⁠ InterOpta by Stats Perform

Všechny zmařené šance mohly Martíneze mrzet už 10 minut po zahájení druhého dějství. Nejlepší střelec Aquilotti Nzola tentokrát sehrál roli nahrávače, když našel Daniela Maldiniho, jenž otevřel skóre a vsítil tak svou druhou branku v této sezoně. Inter se však nevzdával a snažil se o vyrovnání. Obrana Bianconeri se ale držela zuby nehty a i s dávkou štěstí se Inter dlouho do tutovky nedopracoval.

V 70. minutě zkusil z dálky vypálit Hakan Calhanoglu, jenže jeho střela nakonec těsně minula pravou tyč. Nerazzurri naprosto dominovali zbytku utkání a obranný val nakonec prolomilo beranidlo jménem Lukaku. Již druhý pokutový kop pro Inter už skončil za zády mohutného gólmana. Utkání ale mělo divoký konec. V 85. minutě se totiž faulem ve vápně provinil i Denzel Dumfries a možnost kopu z bílého puntíku měli i domácí, kterou využil Nzola.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport