Neukázali jsme, co v nás je. Zradila nás nervozita, prohlásil trenér Kataru Sánchez

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neukázali jsme, co v nás je. Zradila nás nervozita, prohlásil trenér Kataru Sánchez
Podle Félixe Sáncheze doplatili Katařané na nervozitu.
Podle Félixe Sáncheze doplatili Katařané na nervozitu.AFP
Trenér Félix Sánchez (46) se domnívá, že fotbalisty Kataru ovlivnila v nedělním zahajovacím utkání mistrovství světa nervozita z domácího prostředí a debutu na turnaji. Ekvádoru podlehli 0:2 a stali se první pořadatelskou zemí, která prohrála úvodní duel šampionátu.

Obě branky padly v první zhruba půlhodině, kdy se dvakrát trefil kapitán Enner Valencia. "Ekvádor zaslouženě vyhrál. Neukázali jsme, co v nás je. Zradila nás nervozita. Začali jsme špatně a inkasovali dva góly, které určily ráz utkání. Hráče znám už dlouho, hrají na vysoké úrovni. Bezpochyby nás ale ovlivnila nervozita z premiéry na světovém šampionátu, navíc doma," citoval Sáncheze web ESPN Deportes.

"Pokusíme se z této rány vzpamatovat. Půjdeme dál. Víme, kde jsme chybovali, a vzchopíme se do dalšího utkání (se Senegalem). Musíme ze sebe okamžitě dostat tlak ze špatného výsledku," uvedl šestačtyřicetiletý Španěl, jehož výběr zakončí skupinu A proti Nizozemsku.

Sestřih utkání Katar – Ekvádor
Livesport CZ

Na zahajovací zápas v Chúru přišlo 67.372 diváků. Už o poločase za nepříznivého stavu ale ochozy stadionu kvůli odchodu domácích příznivců prořídly. "Cítili jsme podporu. Doufáme, že v dalším utkání vyvoláme ve fanoušcích větší hrdost a že nás budou podporovat až do konce turnaje. Atmosféra byla skvělá, lidé se na zápas hodně těšili. Jsem si naprosto jistý, že příště naším výkonem uděláme fanouškům větší radost," prohlásil Sánchez, který vede katarskou reprezentaci od roku 2017.

Momentum zápasu Katar – Ekvádor.
Momentum zápasu Katar – Ekvádor.StatsPerform

Přehled zápas Katar – Ekvádor 0:2