Svátek odšpuntuje duel Kataru s Ekvádorem, pořadatel ještě na úvod nikdy neprohrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Svátek odšpuntuje duel Kataru s Ekvádorem, pořadatel ještě na úvod nikdy neprohrál
Katar se s Ekvádorem dosud utkal pouze jednou, v roce 2018 zvítězil 4:3.
Katar se s Ekvádorem dosud utkal pouze jednou, v roce 2018 zvítězil 4:3.Profimedia
Netrpělivě očekávané 22. fotbalové mistrovství světa otevře zápas domácího Kataru s Ekvádorem. Pro pořádající zemi půjde o premiéru na světovém šampionátu. Utkání v Chúru má výkop v 17:00 SEČ.

Dalšími účastníky skupiny A jsou Nizozemsko a Senegal. "Utkáme se s týmy, které byly finalisty mistrovství světa, vyhrály africký šampionát. Mnoho hráčů patří na svých pozicích k nejlepším na světě, mají zkušenosti se světovými šampionáty a Ligou mistrů. Víme, jaká je naše role. Nejsme favority, ale musíme si stanovit vysoké cíle a snažit se jim co nejvíc konkurovat," citoval web katarského svazu trenéra Félixe Sáncheze.

Jeho svěřenci se od června připravovali v tréninkových kempech ve Španělsku a Rakousku. Katar neprohrál pětkrát za sebou, v posledních čtyřech duelech dokonce zvítězil. S Ekvádorem se dosud utkal pouze v říjnu 2018 v přátelském duelu, v němž uspěl 4:3. Tým pořadatelské země ještě nikdy v zahajovacím zápase nebyl pokořen (sedm výher a tři remízy).

Přehled utkání a audiokomentář

Turnaj, který poprvé hostí Arabský poloostrov, měl původně začít o den později. Nakonec se ale úvodní duel přesunul na neděli, aby mohla zahajovací duel šampionátu obstarat domácí reprezentace.

"Ostatních 31 týmů mělo kompletní kádr minimálně sedm dní před svými prvními zápasy. Ekvádor má ale jen šest dnů. Pro někoho je to detail, ale podle mě hraje jeden den velkou roli," uvedl kouč jihoamerické země Gustavo Alfaro.

Ekvádor se představí na čtvrtém světovém šampionátu a prvním od roku 2014. Jeho největším úspěchem je osmifinále z roku 2006, při zbylých dvou účastech nepostoupil ze skupiny.

"Je velkou ctí vést Ekvádor na mistrovství světa, navíc v zahajovacím zápase. Nikdy jsem si nepomyslel, že by se mi to mohlo povést," prohlásil šedesátiletý Argentinec.