Neuvěřitelný Haaland dal v odvetě LM Lipsku pět gólů, postup slaví také Inter Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neuvěřitelný Haaland dal v odvetě LM Lipsku pět gólů, postup slaví také Inter Milán
Aktualizováno
Erling Haaland dal v prvím poločase tři góly.
Erling Haaland dal v prvím poločase tři góly.
AFP
Neskutečný fotbalový koncert si do odvety Ligy mistrů proti Lipsku schoval Erling Haaland (22). Pod výhru 7:0 a postup do čtvrtfinále se podepsal pěti góly, hattrick dal už v prvním poločase. Nor je třetím fotbalistou, který dal v jednom utkání Ligy mistrů pět branek. Ve druhém utkání remizovalo Porto s Interem Milán 0:0, postup slaví italský tým.

Manchester City – Lipsko 7:0

Už ve třetí minutě načechral Kevin De Bruyne skvělý míč na nikým nehlídaného Ilkaye Gündogana, domácí kapitán ale z nadějné pozice střílel jen vysoko nad. Před německým gólmanem nastal kritický ruch ve 22. minutě, kdy jeden z obránců zasáhl balon rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Haaland.

Norský kanonýr byl znovu v akci o pouhé dvě minuty později, kdy De Bruyne vyslal do břevna tvrdou střelu a právě Haaland ji po bleskurychlé reakci dorazil do sítě. A když do Nora v nastavení napálil balon Amadou Haidara při pokusu uklidit jej z brankové čáry, poločasový hattrick byl na světě.

Ani změna stran obrázek hry příliš nezměnila. Už čtyři minuty po návratu na trávník si totiž srovnal míč na vápně Gündogan, obešel obránce a utěšenou střelou na zadní tyč skóroval. Šlo ale o ojedinělé intermezzo v Haalandově symfonii. Neuběhla totiž ani hodina hry a nezastavitelný útočník zapsal další dva zářezy na pažbě, čímž se nesmazatelným písmem zapsal do dějin Ligy mistrů.

Obě trefy přitom vypadaly jako přes kopírák, když norský útočník dorážel míč do sítě po nepřehledných situacích v hostujícím vápně. Zbytek duelu se pak podle očekávání odehrával v naprostém klidu. Poslední vzruch přišel až v nastaveném čase, kdy si De Bruyne hodil za vápnem balon na pravačku a krásným obstřelem uzavřel skóre na 7:0.

Porto – Inter Milán 0:0

Prvního zakončení se diváci na Estádio do Dragao dočkali již ve 3. minutě, kdy dalekonosný projektil Mateuse Uribeho zamířil pouze těsně vedle pravé tyče Andrého Onany. V úvodní čtvrthodině Porťané dominovali především v držení míče, k dalšímu ohrožení hostující branky se přes zformovanou obranu Interu dostali v 19. minutě, kdy střelu Stephena Eustaquia bezpečně ztlumil Onana.

Nerazzurri se v kombinaci na útočné půli objevovali spíše výjimečně a hrozili především útoky do otevřené obrany. Závěrečné minuty prvního poločasu patřily Drakům, kteří však žádnou z akcí nedotáhli do zdárného konce.

Statistiky utkání.
Livesport

V obléhání Onanovy branky pokračovali modrobílí i po příchodu ze šaten. Skvěle takticky hrající Nerazzurri však domácí hráče nutili zakončovat převážně zpoza pokutového území. Přibližně po hodině hry tlak Draků opadl, první střelu mezi tři tyče ve druhé půli zaznamenal až v 76. minutě Marko Grujič. Rána srbského záložníka Onanovi výraznější potíže nenadělala.

Na kopačky Portugalců se s přibývajícími minutami a vědomím nutnosti vstřelení branky začala vkrádat nervozita. Největší příležitosti k docílení kýženého gólu měli domácí až v nastavení, v rozmezí několika vteřin však Mehdi Taremi a Grujič mířili pouze do brankové konstrukce.