Manchester City v odvetě Ligy mistrů vyzve Lipsko, Inter bude hájit náskok v Portu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City v odvetě Ligy mistrů vyzve Lipsko, Inter bude hájit náskok v Portu
Manchester City bude spoléhat i na kanonýra Haalanda.
Manchester City bude spoléhat i na kanonýra Haalanda.Profimedia
V úterý se rozhodne o dalších dvou čtvrtfinalistech fotbalové Ligy mistrů. Největší favorit soutěže Manchester City po úvodní remíze 1:1 přivítá v odvetě Lipsko a bude chtít potvrdit vynikající bilanci doma, kde v soutěžích UEFA už 23 zápasů po sobě neprohrál. V druhém duelu se Porto pokusí proti Interu Milán smazat ztrátu 0:1 z venkovního duelu.

Manchester City – RB Lipsko (21:00)

Manchester City v úvodním utkání v Lipsku neudržel vedení, i tak si ale odvezl do odvety příznivý výsledek. Úřadující anglický šampion, kterému patří v Premier League druhá pozice za Arsenalem, bude spoléhat na úchvatnou domácí bilanci. Fotbalisté City na svém stadionu prohráli jediný z posledních 29 soutěžních zápasů a v evropských pohárech tam jsou neporaženi od září 2018 už 23 duelů.

Anglický gigant usiluje o šestý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po sobě, na vysněný celkový triumf ale stále čeká. City prohráli jediný ze 14 domácích zápasů s německými soupeři a ve skupině na svém stadionu porazili Dortmund 2:1. Venku Manchester remizoval s Borussií 0:0 a v této sezoně Ligy mistrů ještě neprohrál. City postoupili ze všech sedmi pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod venku remizovali.

"Věřím, že do zápasu půjdeme v dobrém rozpoložení. Oproti prvnímu utkání se ještě můžeme hodně zlepšit. Musíme upravit nějaké věci a najít způsob, jak postoupit. Musíme se prosadit svojí hrou a vyhrát," uvedl trenér City Pep Guardiola.

Statistiky z úvodního duelu.
Statistiky z úvodního duelu.Livesport

Lipsko hraje vyřazovací fázi Ligy mistrů potřetí z posledních čtyř sezon, přes osmifinále prošlo jen v ročníku 2019/20. Po úvodní domácí remíze ale postoupilo dál z obou dosavadních pohárových utkání. Aktuálně třetí celek bundesligy zvítězil v jediném z posledních pěti zápasů s anglickými soupeři.

"Je potřeba, abychom se drželi své hry a co nejvíce se snažili kontrolovat míč. Nesmíme se nechat moc zatlačit. Postup leží vysoko, ale pokusíme se hrát co nejlépe a uvidíme," podotkl trenér Lipska Marco Rose.

Manchester City - pravděpodobná sestava:

Ederson - Walker, Akanji, Rúben Dias - Mahrez, Bernardo Silva, Rodri, Grealish - Gündoğan - De Bruyne - Haaland

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:

Blaswich - Henrichs, Orbán, Gvardiol, Raum - Laimer, Kampl - Szoboszlai, Forsberg - Werner, André Silva

Porto – Inter Milán (21:00)

Inter vypadl jen ve čtyřech z 45 pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod zvítězil doma. Milánští usilují o první postup do čtvrtfinále Ligy mistrů od roku 2011. Druhý celek italské ligy ale vyhrál jediný z devíti pohárových duelů na portugalské půdě. Přemožiteli Plzně ze skupiny navíc hrubě nevyšla generálka, na hřišti Spezie v pátek utrpěl porážku 1:2.

"Bolí to, ale musíme koukat dál. Máme velkou šanci postoupit do čtvrtfinále. V prvním zápase jsme podali excelentní výkon proti technicky i fyzicky vybavenému soupeři a musíme to zopakovat," uvedl trenér Inzaghi před jubilejním 200. zápasem Interu v Lize mistrů.

S koučem Porta Conceicaem v minulosti hrávali za Lazio Řím. Domácí trenér vyzve také svůj někdejší klub, za který v letech 2001 až 2003 nastoupil k 65 soutěžním zápasům. "Čelit bývalému klubu je vždy speciální, ale ne tak speciální jako vést Porto. Až zápas začne, zapomenu, kde jsem dříve působil," řekl Conceicao.

Statistiky zápasu z úvodního duelu.
Statistiky zápasu z úvodního duelu.Livesport

Porto v předchozích dvou domácích zápasech s Interem neprohrálo a při posledních dvou osmifinálových účastech vyřadilo jiné italské kluby AS Řím a Juventus Turín. Na svém stadionu úřadující portugalský šampion nad soupeři ze Serie A čtyřikrát po sobě zvítězil. Porto ovšem po úvodní venkovní prohře zvrátilo jen pět z 23 pohárových dvojutkání.

"Na San Siru jsme v prvním utkání podali velmi dobrý výkon, odpovídající této fázi soutěže. Až do vyloučení jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Jsme v poločase a máme dalších 90 minut případně více na obrat," konstatoval Conceicao.

FC Porto - pravděpodobná sestava:

Diogo Costa - Wendell, Pepe, Marcano, Zaidu - André Franco, Uribe, Grujić, Galeno - Taremi, Pepê

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Lautaro Martínez, Lukaku